Климатичните и природни дадености на България ни поставят сред страните,

...
Климатичните и природни дадености на България ни поставят сред страните,
Коментари Харесай

„Мисия 360“: Къде е България на световната туристическа карта?

Климатичните и естествени дадености на България ни слагат измежду страните, които оферират чудесни благоприятни условия за развиване на разнообразни форми на туризъм. Къде обаче се намира страната ни на международната туристическа карта - вижте в рубриката „ Мисия 360 “.

Туризъм не може да има без природа, безапелационен е мултимедийният кореспондент

Често пъти подлагаме на критика личния си туризъм и практики не без съображение. От друга страна, у нас се предлага и основава първокласен туристически артикул и е реализирано не малко. Това е повода да вървим напред и страната ни да е посещавана от от ден на ден туристи от разнообразни страни.

 “Мисия 360 ”: Целият свят е едно ревю Снимка: Ладислав Цветков

„ Това, което ги впечатлява в България са пластовете от цивилизации и от разнообразни култури, на които са живели по нашите земи. На второ място е нашата природа. Ние би трябвало да създадем артикул, който би трябвало да бъде изпълним преди всичко и да бъде атрактивен, и да бъде спазен. Работата на един туроператор е да комбинира работата на разнообразни контрагенти - транспортни компании, заведения за хранене, забележителности, музеи и прекарвания, екскурзоводи. Липсата на екскурзоводи в България е доста огромен проблем “, споделя Венелин Попов, шеф на туроператорска компания.

Наградата му е присъдена за поредицата ''Да откриеш България''

Формите на предлаган туризъм у нас са най-различни - планински, морски, муден и културен туризъм, СПА и авантюристичен.

Снимка: Ладислав Цветков


През 2023 година означаваме 55% растеж на задграничните туристи, споделя Юлиана Йорданова, шеф отдел „ Туризъм “ в община Пловдив.

У нас не е мъчно да чуеш испанска тирада в градове като София, Еелико Търново и Пловдив. Причината е, че до Коледа у нас са обитавали над 72 000 испанци, което бележи растеж с предишни интервали.

Отговорът търси Ладислав Цветков

„ Всъщност испанците попадат в топ 10 на генериращите пазари за Пловдив, само че не са единствено те. Радваме се на туристи от Румъния, Франция, Израел, Италия и Обединено Кралство “, показа Юлиана Йорданова.

Без природа не може да има туризъм, а потреблението на естествените ни дадености за предложение на качествени храни се постанова от редица туроператори у нас.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Предимствата на Албена не са единствено един от най-хубавите плажове, само че това, че сме ситуирани в буферната зона на националния резерват „ Балтата “, в който сме си сложили за цел да опазваме хабитатите и биоразнообразието. Съумяваме да затворим кръга на предлаганите услуги и в последните 7 години сме влагали по едно евро от всяка една нощувка и напълно сме приключили тактиката си от фермата до масата “, споделя Красимира Стоянова изп. шеф на „ Албена тур “.

Вижте по какъв начин приготвянето на храна по време на отмора става забавно и прелестно

„ Ние участваме на всички места в голяма конкуренция и би трябвало доста ясно да се разбере, че туризмът е един извънредно конкурентен бранш. Всяка година ние се конкурираме пред огромните туроператори и в своите страни те имат сан на институция, изключително страните, които са източник за входящ за България туризъм “, съобщи министърът на туризма Зарица Динкова.

Въпрос на огромни старания е кой ще завоюва повече туристи.

„ За северните страни е доста значимо да обезпечат на жителите си по-здравословна отмора в по-слънчева страна. От друга страна, тези страни, които могат да предложат тази услуга се конкурират за този входящ туризъм. Туризмът е значим бранш от стопанската система, само че в действителност политическото му значение е визитката, витрината на една страна “, добави Зарица Динкова.

Според Ладислав Цветков би трябвало да се обърне внимание на тази група от хора, която се пробва да развива разнообразни форми на туризъм

Големият туристически конгрес демонстрира, че българският туризъм не работи самичък за себе си, а се намира в доста конкурентна среда. 

„ Позитивизмът, изключително в една промишленост, която е основана на гостоприемството, е постоянно е извънредно значим. Трябва да сме положителни, да работим дружно и по този начин ще покажем по най-хубавия метод всичко това, което прелестната ни България предлага “, сподели още министърът на туризма.

Туризмът е нашата визитка и е значимо да работим дружно, с цел да върви напред.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР