Клиентите на облачни услуги на Microsoft ще могат да съхраняват

...
Клиентите на облачни услуги на Microsoft ще могат да съхраняват
Коментари Харесай

Microsoft разширява съхранението и обработката на данни в ЕС


Клиентите на облачни услуги на Microsoft ще могат да съхраняват и обработват още по-големи масиви данни в границите на Европейския съюз (снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft уголемява набор а си от облачни услуги, които дават отговор на характерните условия на клиентите в Европа. Като част от по-мащабна самодейност, компанията обяв и идващите стъпки в региона на данните в географските граници на Европейски Съюз (EU Data Boundary) за Microsoft Cloud.

С разширение на самодейностите, свързани със съхранението и обработката на персонални данни, Microsoft се нарежда като първият огромен снабдител на облачни услуги за клиенти от обществения и частния бранш на европейския пазар, които търсят по-твърди задължения по отношение на местоположението на данните.

Въз основа на първичната версия от предходната година, когато компанията одобри пет европейски правилото за облачни услуги, които управляват облачния ѝ бизнес в Европа, сега Microsoft уголемява обсега на локалното предпазване и обработка на данни, с цел да обхване всички персонални данни, като да вземем за пример автоматизирани систематични логове.

По този метод Microsoft става първият широкомащабен снабдител на облачни услуги, който дава на своите европейски клиенти това равнище във връзка с местоположението, подчертаха от компанията.

Подобренията са в три посоки:
Разширено локално предпазване и обработка на данни: Microsoft уголемява уговорките си за локално предпазване и обработка на данни, с цел да обхване всички персонални данни в географските граници на Европейски Съюз. Това разрешава на клиентите да съхраняват и обработват още по-големи масиви данни в границите на Европейския съюз, защото географската граница на Европейски Съюз към този момент включва псевдонимизирани персонални данни. Ресурси за бистрота: Microsoft дава нови запаси за бистрота, в това число документи и друга информация, които клиентите могат да открият на уебстраницата. Внедряване на технологии в Европейски Съюз: Microsoft направи съществени вложения за внедряване на технология, основана на Европейски Съюз, с цел да отбрани в допълнение псевдонимизираните персонални данни в границите на географските граници на Европейски Съюз, когато до тях се реализира далечен достъп за наблюдаване на положението на системата. Така да вземем за пример, заобикаля се нуждата от физическо прекачване или запазване на данни отвън Европейски Съюз посредством внедряване на виртуална десктоп инфраструктура за наблюдаване на системите в рамките на Европейски Съюз.
С въвеждането на географска граница на данните в Европейски Съюз Microsoft резервира уговорката си за киберсигурност. Компанията разполага с повече от 8000 специалисти в международен мащаб, които проучват трилиони ежедневни сигнали, с цел да откриват закани и да дават навременни и свръхрелевантни решения в региона на киберсигурността и за разкриване и справяне със злонамерени дейности.

Всяко прекачване на данни отвън Европейски Съюз за задачите на сигурността ще бъде документирано, лимитирано до нужното за решаващите функционалности в региона на киберсигурността и ще се употребява само за задачите на киберсигурността.

По-късно тази година Microsoft ще започва идващия стадий на самодейността „ Граница на данните в Европейски Съюз ”, като ще трансформира опциите за обработка и предпазване на данни, нужни по време на взаимоотношението с функционалностите по техническа поддръжка.  Microsoft създава бъдеща платена алтернатива за поддръжка, която ще обезпечи първичен механически отговор за територията на Европейски Съюз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР