Клиентите на фалиралата борса за криптовалути FTX са започнали да

...
Клиентите на фалиралата борса за криптовалути FTX са започнали да
Коментари Харесай

Клиентите на FTX се опасяват, че никога повече няма да видят парите си

Клиентите на банкрутиралата борса за криптовалути FTX са почнали да губят вяра, че в миналото ще получат парите си назад от платформата, оповестява The Wall Street Journal. В началото на ноември компанията блокира тегленията от сметките на интернационалното си поделение заради финансови проблеми. Инвеститорите в дъщерното сдружение FTX US се надяваха да получат парите си в точния момент, само че доста от тях не съумяха да го създадат.

На 10 ноември създателят на FTX Сам Банкман-Фрид написа в Twitter, че FTX US " не е потърпевша финансово от тази неразбория " и е " 100% ликвидна ". Един от клиентите на борсата, господин Уей, взема решение да изтегли парите си и получава автоматизиран имейл в отговор, който го осведоми, че настояването му ще бъде обработено в границите на един работен ден. На идната заран FTX стартира процедура по неплатежоспособност и господин Банкман-Фрид подава оставка.
-->
В неделя, 20 ноември, на уеб страницата на FTX US към момента има известие от 10 ноември: " Тегленето е и ще остане налично ", а господин Уей към момента чака парите си. Той упреква за проблемите си освен криптообмена, само че и известни персони, които са помогнали за популяризирането му и са дали обещание на новите клиенти огромни изгоди от вложението в криптовалутата.

Колко цифрови активи са останали в FTX и къде се намират, може единствено да се гадае, защото криптоборсата не е водила вярно счетоводство и не е разполагала с прецизен лист на банковите сметки. Новият основен изпълнителен шеф на FTX, Джон Джей Рей III, съобщи в съда предходната седмица, че " единствено дребна част " от цифровите активи на FTX са били открити и са били под надзор.

Междувременно Bankman-Fried продължава да упорства, че клиентите на американското поделение на FTX няма да имат проблеми. " Доколкото ми е известно, FTX US разполага със средства за култивиране на тегленията на клиентите ", написа той в петък. - Въпреки това екипът по използване на процедурата по неплатежоспособност явно не желае да ги отдръпна. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР