Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за телефонна измама, при която се

...
Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за телефонна измама, при която се
Коментари Харесай

Лъжат абонати с развален електромер

Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО алармират за телефонна машинация, при която се злоу-потребява с името на компанията. Сигналите са от поданици на град Варна, които са получили телефонни позвънявания от незнайни лица от прикрит номер.

Измамниците се показват за чиновници на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предизвестяват, че ще изпратят екип, като надлежно за „ услугата “ изискват пари от клиентите.
 
Обръщаме внимание, че ЕНЕРГО-ПРО няма процедура да се обажда на своите клиенти по телефона за осъществяване на услуга, с изключение на в случаите, в които те имат подадено в компанията документално заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от чиновник на компанията в никакъв случай не е прикрит и нормално позвъняването е от националния телефон на електроразпределителното сдружение 0700 16161.

Нова машинация с имейли от КАТ и банки

Заплащането на декларираните услуги е допустимо само в Центровете за обслужване на клиенти, показват от сдружението. И показват, че  неведнъж са предупреждавали за разнообразни опити за корист с името на компанията и в тази връзка припомня, че няма процедура да се обажда на своите клиенти по телефона, с цел да предлага услуги.
 
 istock istock
Съветваме нашите клиенти да следват единствено формалните канали на връзка с ЕНЕРГО-ПРО и при подозрение за корист с името на компанията, неотложно да алармират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се извърнат към органите на реда, споделят от компанията.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР