Клиентелизмът напуска БСП, след като не успя да изпълни поставената

...
Клиентелизмът напуска БСП, след като не успя да изпълни поставената
Коментари Харесай

Зафиров: Напусналите пернишката организация отдавна не са част от БСП, работеха за други политически сили

" Клиентелизмът напуща Българска социалистическа партия, откакто не съумя да извърши поставената задача по преодоляването на партията, промяната на управлението и ръководителя, и превръщането на Българска социалистическа партия в една послушна и комфортна партия ", разяснява пред публицисти зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров напускането на партията на част от пернишката организация.

Той уточни, че от левицата не са сюрпризирани от това деяние и го дефинира като поредно. " В последните години пернишката организация в последна сметка се беше трансформирала в един придатък на общинската администрация ", сподели още Зафиров.

Според него този акт е начало на възстановителен развой. " Тези хора по този начин или другояче не са част от Българска социалистическа партия, те не работят за партията. Показват го и резултатите от последните няколко парламентарни избори, където е видно, че те работеха за други политически сили ", уточни Зафиров.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия прикани напусналите да се откажат и от постовете, на които са определени, с помощта на партията. " Българска социалистическа партия не е брошка, която можеш да закичиш на ревера си, единствено когато имаш интерес от това. В момента те предизвикват едно голямо отчаяние на своите гласоподаватели ", сподели той. " Затова най-достойно е да изоставен постовете, на които са определени, всички те, в това число и Станислав Владимиров - обичаният кмет на Бойко Борисов ", добави Атанас Зафиров.

По-рано през днешния ден, общинският ръководител на Българска социалистическа партия в Перник Стефан Кръстев заяви на конференция, че над 50 дейни членове на Българска социалистическа партия в Перник са подали заявки за овакантяване на партията. Сред тях са кметът на Перник Станислав Владимиров и заместниците му Стефан Кръстев и Мирослав Стоицев. Поводът за напускането е провелият се конгрес в събота, на който, по думите на Кръстев, са станали очевидци на груби измами, батални подиуми и демонстриране на отвращение да се чуе друго мнение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР