Клиент на шкембеджийница на пазара жали пред Окръжния съд във

...
Клиент на шкембеджийница на пазара жали пред Окръжния съд във
Коментари Харесай

Клиент, обезобразен с бутилка в търновска кръчма, недоволен от 3000 лв. вреди

Клиент на шкембеджийница на пазара жали пред Окръжния съд във Велико Търново присъда от 2 година затвор и 3000 лева обезщетение за това, че му била нанесена междинна телесна щета.  Делото е планувано в седмицата след Великден,  а претенциите по него са против 31-годишният Иво И. 

Районният съд във Велико Търново е признал подсъдимия Иво И. за отговорен в това, че на 22 октомври 2020 година в региона на Централен кооперативен пазар, при изискванията на повторност, предизвикал на Р. Д. травматично строшаване на два следващи зъба в региона на дясната половина на долна челюст и порезна рана на лицето, които в цялост са довели до обезобразяване на лицето.

В октомврийския следобяд преди 2 година потърпевшият си бил поръчал шкембе супа и бира в кръчмата, в която били Иво с брат му и снаха му. Двамата се познавали. В един миг подсъдимият решил, че мъжът заглежда снаха му и се пробва да я заприказва. Вбесил се и скочил да му търси сметка. Сдърпали се. Тогава Иво сграбчил парче стъкло от счупена при свадата бирена бутилка и го хвърлил в лицето на натрапника.  Другият се опитал да се завърти, само че не съумял и стъклото го ударило от дясната страна на лицето. Рукнала кръв. След като се съвзел от болката,  отишъл с такси одо МОБАЛ - В. Търново. Там раната на му била промита и зашита. 

" Видно от заключението на назначената правосъдно - здравна експертиза на Д. са му причинени травматично строшаване на два следващи зъба, причинило трайно усложнение в дъвченето и говора и порезна рана на лицето, вследствие на която е получен недодялан
козметичен недостатък с завършен двигателен недостиг, които в цялост са довели до оскверняване на лицето, образно доловимо отблизо и подалечно разстояние ", се сочи в претекстовете.

Първоинстанционният съд е осъдил Иво И. на две години отнемане от независимост при първичен общ режим.  Присъдата била произнесена задочно. Обезобразеният е предявил цивилен иск за 12 000 лева, само че съдът е оценил нанесените му вреди единствено в размер на 3000 лева, ведно със законната рента от датата на увреждането до окончателното погашение. 
Делото в Окръжен съд – Велико Търново е формирано въз основа на въззивна тъжба от потърпевшия Р. Д.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР