Клаудио Дескалзи​: Наясно сме, че доставките са прекъснати от регулаторни

...
Клаудио Дескалзи​: Наясно сме, че доставките са прекъснати от регулаторни
Коментари Харесай

Италианската енергийна компания Ени се надява доставките от Газпром да бъдат възобновени

Клаудио Дескалзи​: Наясно сме, че доставките са прекратени от регулаторни проблеми, а не поради геополитика

Главният изпълнителен шеф на италианската енергийна компания " Ени " (ENI) Клаудио Дескалзи съобщи, че чака прекъсването на съветските газови потоци към компанията да бъде позволено до края на тази седмица. Той сподели, че това е породено от регулаторни проблеми в Австрия, а не от геополитика, съобщи Ройтерс, представена от .

Русия понижи доставките на газ за Европа, откогато Западът наложи наказания поради нахлуването на Москва в Украйна през февруари, което провокира необятна енергийна рецесия. 

В края на предходната седмица от Газпром обявиха, че са спрели преноса през Австрия, който доближава до Италия, поради регулаторни промени наложени от Виена и че работят по отстраняването на зародилите въпроси. 

Дескалзи през днешния ден съобщи, че спадът в потоците от " Газпром " през входната точка Тарвизио в Северна Италия, маркиран в събота, " няма безусловно нищо общо с геополитически фактори ".

„ Това се дължи на обстоятелството, че Газпром ще би трябвало да заплати парична гаранция за превозването на газ от Австрия до Италия, която не е съществувала преди “, сподели той, добавяйки, че гаранцията възлиза на 20 милиона евро (19,6 милиона долара). 

" Ени " ревизира дали италианската група може да замениГазпром или австрийския оператор за физическото предаване на съветското гориво, което към този момент е в Австрия, сподели той.

Въпреки последното прекъсване, доставките на газ за Италия надвишиха вътрешното ползване, позволявайки на някои търговци да продават газ отвън страната, възползвайки се от по-високите цени в холандския газов хъб " Ти Ти Еф " (TTF), сподели Дескалзи. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР