Клъстер за свободно слово, медии и журналистика уведоми всички посолства

...
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика уведоми всички посолства
Коментари Харесай

Клъстер за свободно слово с писмо до посолствата по казуса Елена Йончева и репресията към журналисти

Клъстер за свободно слово, медии и публицистика уведоми всички посолства за протичащото се в българската реалност към неуместни публицисти за властта като Елена Йончева. От клъстера приканват интернационалната и европейска общественост да реагират и спасят както свободата на словото, медиите и публицистиката, навременно да се намесят за избавяне на демокрацията в България. Страната се е трансформирала в властническа страна, с заплаха от пълзяща тирания, оповестява Bulnews.bg.

Използват се принадлежности, като държавни институции и приемане на противоречиви закони за използване на принуда към инакомислещи публицисти и притежатели на медии, дръзнали да изкарат нередностите на властта. Писмото на Клъстер за свободно слово, медии и публицистика ще бъде изпратено и до президента Радев, с апел за еднопосочна реакция във връзка антидемократичните законодателни промени, потъпкващи човешките права и свободата на словото. Ето и писмото, изпратено до посолствата, представляващи всички страни в България и до президента на Република България Румен Радев:

Относно държавната принуда към проверяващия публицист Елена Йончева.

Изпращаме ви декларацията на Клъстер за свободно слово, медии и публицистика, с която ви сигнализираме за следващия случай на принуда и оскърбление към публицист в европейска страна като България, член на Европейски Съюз и НАТО,

длъжна да споделя и пази европейските полезности. Уведомяваме ви, че България се трансформира във все по – рисково място за работа на публицисти и притежатели на медии, отразяващи или проверяващи злоупотреби, корупция и нередности, свързани с властта.

Под маската на антикорупционни органи и закони, българското държавно управление сътвори принадлежности за тежка принуда към инакомислещи, притежатели на медии и публицисти, посредством които органи и закони се прави опит за дефинитивно заличаване на цивилен права, свободата на словото, медиите и публицистиката, като пиедестал и поръчител за запазване на демокрацията в страната.

Призоваваме ви за остра безапелационна и навременна реакция от международната и европейска общественост за възвръщане и запазване на демокрацията в България като членка на Европейски Съюз.

Съхранението на свободата на словото, медиите и публицистите е по – належащо от всеки път, с цел да се преборим с налагащия се авторитаризъм и тирания в България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР