Класика в жанра по многократно изпитана и доказана рецепта! Пухкави,

...
Класика в жанра по многократно изпитана и доказана рецепта! Пухкави,
Коментари Харесай

Еклери Класик

Класика в жанра по неведнъж изпитана и потвърдена рецепта! Пухкави, сладки и необикновено вкусни еклерчета.

Необходими Продукти

За еклерите


● яйца - 4 бр.
● брашно - 1 ч.ч.
● масло - 100 г краве
● лимонтозу - 1 шипка
● сол - 1 щипка

За крема


● яйца - 2 бр.
● прясно мляко - 500 мл
● захар - 3/4 ч.ч.
● ванилия - 1
● брашно - 4 - 5 с.л. цялостни

Начин на подготвяне

В бездънен тиган се кипва 1 чаша вода с щипка сол и на върха на ножа лимонтозу. Прибавя се маслото и се изчаква да се стопи. Чрез разтрошаване се прибавя брашното и се разбърква добре, до момента в който стартира да се отлепва от тигана.

Тиганът се дръпва от огъня и едно по едно посредством безредие се прибавят 4 яйца. С помощта на специфична форма или с посредством гребване с мокра супена лъжица се оформят еклерите, които се подреждат в намазана с олио тава. Тавата се слага в мощно сгорещена фурна.

Щом еклерите се издуят и станат златисти, огънят последователно се понижава до цялостно изключване, само че тавата не се вади, до момента в който еклерите не изстинат, с цел да не спаднат!

За заряд се прави млечно-яйчен или типичен баварски крем. Млечно-яйчения аз го върша по този начин: част от млякото и захарта се кипват. С другата част от млякото брашното и яйцата се размиват на кашичка. Тя се излива на тънка бликам посредством безредие в дръпната от огъня тенджера със сладкото мляко.

После сместа се връща на котлона и на спокоен огън посредством безредие се сгъстява, до момента в който стартира да прави мехури. Кремът се охлажда, като понякога се разбърква, с цел да не се образува коричка от горната страна, а в това време се ароматизира с ванилията.

Изстиналите еклери се срязват деликатно и се напълват с крема. Ако имате пулверизатор, може да ги цялостните с крем от него откъм дънцето им без да ги срязвате. Еклерите може да се наръсят с пудра захар или да се украсят с разтопен шоколад.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР