Класик Open Air: Музиката на тепетата“ с безплатни концерти за

...
Класик Open Air: Музиката на тепетата“ с безплатни концерти за
Коментари Харесай

Арии и танго под Часовниковата кула на Дановия хълм

„ Класик Open Air: Музиката на тепетата “ с безвъзмездни концерти за пловдивчани

Опера Пловдив и община Пловдив канят пловдивчани на концерти от поредицата „ Класик Open Air: Музиката под тепетата “ на  27 и 28 май на Дановия рид  (Сахат тепе) от 20 часа. Естествен фон на концертите ще е Часовниковата кула в Пловдив, която е измежду най-старите в Европа. Музикалното събитие е продължение на самодейността за припознаване на естествените забележителности на Пловдив като различни места за просвета през летните месеци.

На 27 май феновете на оперетата ще чуят известни арии от Щраус, Лехар и Калман в концерта „ Viva L’Operetta ” осъществяване на солистите Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Август Методиев и Марк Фаулър. На рояла ще бъде Росица Димова.

В съботната вечер на 28 май „ Картини от Piazzolla  “ ще потопи феновете в буйния свят на аржентинското танго в осъществяване на Калоян Куманов – акордеон, Виктория Каридова – цигулка, Ралица Ботева – пиано и Едит Унджиян – вокал.

Проектът „ Класик Open Air: Музиката под тепетата “ е част от Културния календар на община Пловдив. Входът за пловдивчани и гостите на града е свободен.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР