Класическите компютри понякога все пак понякога могат да надминат квантовите

...
Класическите компютри понякога все пак понякога могат да надминат квантовите
Коментари Харесай

С помощта на нов метод квантовите компютри все още могат да бъдат победени от класическите

Класическите компютри от време на време въпреки всичко от време на време могат да надминат квантовите компютри, с помощта на нови логаритми, което оспорва концепцията, че последните постоянно надвиват...

Емил Василев 15:05 | 12.02.2024 6 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 17:30 | 11.02.2024

Ето какво в действителност значи буквата „ i “ в iPhone

IT НовиниЕмил Василев - 9:00 | 09.02.2024

В Китай е основано първото в света микровълново оръжие, задвижвано от мотори на Стърлинг

IT НовиниДаниел Десподов - 12:38 | 08.02.2024

Вече няма потребност от ИТ експерти? Технологичните компании организират всеобщи „ чистки “ на IT личния състав

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изследователи от Нюйоркския университет (NYU) са разкрили, че при някои условия класическите компютри въпреки всичко превъзхождат квантовите компютри. Те са открили, че посредством използването на нов новаторски алгоритмичен способ класическите компютри могат да получат по този начин нужния подтик в скоростта и точността. Това може да значи, че те към момента имат бъдеще.

Много специалисти считат, че квантовите компютри съставляват смяна в парадигмата на класическите компютри. Това е по този начин най-много тъй като класическите компютри, както евентуално знаете обработват информация благодарение на цифрови битове (0 и 1), до момента в който квантовите компютри употребяват квантови битове (кюбити) за запазване на информация в стойности сред 0 и 1.

Тази дарба разрешава на квантовите кoмпютри да обработват и съхраняват информация в кюбити и разрешава на квантовите логаритми да превъзхождат класическите си аналози.

Освен това квантовите кoмпютри съхраняват информация в стойности сред 0 и 1, което затруднява класическите кoмпютри да имитират идеално квантовите.

Въпреки това, както се оказва, квантовите кoмпютри са деликатни и податливи на загуба на информация. Освен това, даже в случай че информацията се резервира, превръщането ѝ в класическа информация нужна за на практика калкулации не е елементарно.

 компютри Квантов компютър IQM

Все още има вяра за класическите кoмпютри

Класическите кoмпютри не страдат от проблемите със загубата на информация и преобразуването ѝ както квантовите. Освен това класическите логаритми могат да бъдат създадени по този начин, че да се възползват от тези провокации и да симулират квантов компютър с доста по-малко запаси, в сравнение с се смяташе до момента, както е обяснено в неотдавнашна научна публикация, оповестена в PRX Quantum.

Резултатите от изследването демонстрират, че класическите кoмпютри могат да правят по-бързи и по-точни калкулации от най-съвременните квантови компютри.

Този пробив е реализиран с логаритъм, който резервира единствено част от информацията, съхранена в квантовото положение. И единствено толкоз, колкото е належащо за точното пресмятане на резултата.

„ Тази работа демонстрира, че има доста евентуални пътища за възстановяване на изчисленията, включващи както типичен, по този начин и квантови подходи. Освен това нашата работа акцентира какъв брой мъчно е да се реализира квантово преимущество с благоразположен към неточности квантов компютър. “

обяснява Дрис Селс, доцент в катедрата по физика на Нюйоркския университет и един от създателите на публикацията

За тази цел Селс и сътрудниците му се концентрират върху тензорна мрежа. За нея се счита, че показва тъкмо взаимоотношенията сред кюбитите. Работата с тези мрежи е предизвикателство, само че неотдавнашните достижения в региона към този момент разрешават тези мрежи да бъдат усъвършенствани благодарение на принадлежности, заимствани от статистическия извод.

Тензорните мрежи са най-хубавият другар на класическия компютър

Но новият способ се концентрира единствено върху най-важните елементи от информацията и подценява останалата, както когато компресирате фотография, с цел да я извършите по-малка по мярка, без да загубите качеството, което е значимо за вас. Този способ разрешава на елементарните компютри да вършат някои страхотни неща, които квантовите компютри могат да вършат без цялата тази суетност.

Изследователите съпоставят своя способ с компресирането на фотография в JPEG файл. Точно както компресирането на фотография понижава размера на файла, без да го прави негоден. За тази цел тяхната техника опростява казуса на квантовите компютри. Така че елементарен компютър да може да се оправи с него по-ефективно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР