Кладенецът на Тор е сред най-объркващите природни чудеса, изглеждащ като

...
Кладенецът на Тор е сред най-объркващите природни чудеса, изглеждащ като
Коментари Харесай

Кладенецът на Тор в Орегон изглежда като портал към подземния свят

Кладенецът на Тор е измежду най-объркващите естествени чудеса, изглеждащ като бездънна дупка, която като че ли източва водата от морето. Всъщност евентуално става дума за остатъци от морска пещера, издълбана от водата, чийто таван се е срутил.
Намира се в живописната зона на нос Перпетуа по крайбрежието на Орегон. Кладенецът на Тор наподобява напълно друго в другите часове на деня. При прилив водата за малко го скрива изцяло от погледа. След това „ дренажната тръба на Тихия океан “ още веднъж засмуква солените води.
По време на стихии или безредици наличието на кладенеца на Тор се разпенва и гледката е трагична и величествена. Най-подходящото време за фотоси е тогава, само че и заплахата от рухване в кладеница е нараснала.


Чудесната вест е, че до момента никой не е паднал. Но пък има десетки ранени, завлечени от мощните течения и мощните талази към дупката и ударени в скалата. Пръските от водните „ детонации “ в кладенеца доближават до 6 метра.
При отлив кладенецът на Тор наподобява много по-кротък. В умерено бълбукащата вода се виждат жителите на дупката, която е с диаметър 3 метра - миди и морски звезди.

Тор е фигура от скандинавската митология. Твърди се, че той с огромния си чук е разрушил дупката в крайбрежието на Орегон.

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР