Китайците винаги крият по някоя изненада, която не може да

...
Китайците винаги крият по някоя изненада, която не може да
Коментари Харесай

Шест странни неща, които може да видите само в Китай

Китайците постоянно крият по някоя изненада, която не може да се види на никое място по света. В днешно време китайските артикули са на всички места, само че някои неща си остават типични единствено за Китай. Сайтът Bright Side разкрива някои от странните неща, присъщи единствено за китайците. Вижте ги:

Цели акули и крокодили на щанда в супермаркета

В някои от локалните магазини се продават цели акули и крокодили . И свински глави за лукс. Въпреки че китайците ядат единствено избрани елементи от тези животни, те се продават цели. Важна специфичност е, че устата им би трябвало да бъде необятно отворена. Обикновено с огромен грейпфрут.
 крокодили по щандовете в Китай
Полицейски гъски вместо полицейски кучета

В някои региони на страната полицията употребява гъски като опция на кучета. Според пазителите на реда птиците разполагат с нужното чудесно виждане и нападателно държание.

Живи раци във вендинг машини

В някои китайски градове на станциите на метрото има вендинг машини, натъпкани с живи раци . Морските животни са подредени в пластмасови кутийки. Те са охладени до 5 градуса, само че са живи.
 раци
Спасители в задръстването

На доста места в китайски градове има специфични служби , които оказват помощ на водачи в пъкъла на задръстването. Винаги можете де се обадите за тази специфична услуга и компанията ще ви прати двама души. Единият от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият ще ви откара с мотор или мотопед.

Нокътни къщи

Нокътни къщи са домовете на жителите, които отхвърлят да продадат парцела си на бизнесмени. И по този начин домовете им се оказват самотно стърчащи посред огромни строителни площадки. Строителните служащи са принудени да оставят постройките недокоснати, като ги заобикалят. Но в това време имат право да построяват нови постройки към тях.
 нокътни къщи
Ферми за хлебарки

В Китай хлебарките се отглеждат и употребяват в медицината и за храна в някои региони. Това е преуспяващ бизнес и доходоносна инвестиция в Китай.

Фантомните сватби

Организирани незаконни групи в страната крадат и продават трупове за хиляди долари. Труповете се търсят от фамилии, които желаят да провеждат бракове за своите мъртви родственици.

Тези фантомни бракове се вършат за умрелите неомъжени млади родственици. Причините за ритуала са разнообразни. Например мъртвите да не отиват самотни в отвъдното.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР