Китайското външно министерство каза днес, че американските санкции срещу двама

...
Китайското външно министерство каза днес, че американските санкции срещу двама
Коментари Харесай

Китай критикува САЩ заради наложените от тях санкции срещу Пекин, свързани с човешките права

Китайското външно министерство сподели през днешния ден, че американските наказания против двама високопоставени китайски чиновници, наложени за хипотетични нарушавания на правата на индивида в Тибет, са противозаконни и са навредили съществено на китайско-американските връзки, съобщи Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви в петък предходната седмица, че е наложило наказания на У Инцзие, секретар на Китайската комунистическа партия в Тибет сред 2016 година и 2021 година, и на Чжан Хунбо, почитан чиновник по сигурността в района.

Говорителят на външното министерство Ван Вънбин дефинира стъпките, подхванати от Съединените щати като груба интервенция във вътрешните работи на Китай и сподели, че те нарушават главните правила на интернационалните връзки. " Приканване Съединени американски щати неотложно да отдръпват по този начин наречените наказания ", сподели той и добави, че Съединени американски щати " нямат право непрекъснато да постановат наказания на други страни и не могат да играят ролята на международен стражар ".

Китай е упрекнат, че води твърда политика за угнетяване на инакомислието измежду етническите малцинства и за надзор върху религиозните действия в Тибет. Пекин отхвърля тези обвинявания.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР