Китайското министерство на външните работи съобщи, че Пекин протестира срещу

...
Китайското министерство на външните работи съобщи, че Пекин протестира срещу
Коментари Харесай

Китай протестира срещу опитите на САЩ да наложат санкции върху доставките на руски петрол за страната

Китайското министерство на външните работи заяви, че Пекин стачкува против опитите на Съединените американски щати да наложат наказания върху доставките на съветски нефт за Китай.

" Китай изрично се опълчва на сходни противозаконни едностранни наказания ", сподели представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан пред.

Той добави, че Москва и Пекин реализират обикновено търговско-икономическо съдействие на основата на равнопоставеност и взаимна полза.

По-рано Джао Лиджиан, разяснявайки предлагането на Конгреса на Съединени американски щати да разгласи Руската федерация за „ спонсор на тероризма “, съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да основат удобни условия за договаряния сред Русия и Украйна. Както означи дипломатът, Пекин постоянно е вярвал, че разговорът и договарянията са единственият метод за разрешаване на спора в Украйна.

Преди това китайското министерство на защитата съобщи, че китайските въоръжени сили " няма да седят със скръстени ръце " при положение на посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван. Китайските военни са подготвени да подхващат решителни дейности за ограничение на външната интервенция в делата на страната. Според него, в случай че визитата на Пелоси в Тайван се реализира, китайските военни са подготвени за решителни дейности и няма да стоят със скръстени ръце.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР