Китайско училище-интернат, предназначено да позволи на учениците да се отпуснат

...
Китайско училище-интернат, предназначено да позволи на учениците да се отпуснат
Коментари Харесай

Световната сграда на годината за 2023 г. е училищен кампус, ето как изглежда

Китайско училище-интернат, предопределено да разреши на учениците да се провиснал и умишлено " да си губят времето е Световна постройка на годината за 2023 година, изпреварвайки други 250 определени плана.

С парк на покрива, къщички на дървета и издигнати пътеки в „ плаваща гора “, гимназията Huizhen в Нингбо, провинция Zhejiang в източен Китай, завоюва тази купа на Световния архитектурен фестивал (WAF) в Сингапур през миналата година.

Интернатът разполага с плаваща гора с издигнати пътеки

Проектирани от Approach Design Studio и Zhejiang University of Technology Engineering Design Group, общите елементи на спокойния кампус са предопределени да заличат разликата сред вътрешно и външно.

Сградата разполага с лекционна зала навън и пътеки, облицовани с дървета, в допълнение към образователните зали за учениците от 30-те класа.
Дизайнът на постройката има за цел да заличи разделянето сред вътрешни и външни пространства

В кампуса могат да се видят рампи, които водят студентите до лекционна зала навън и парк на покрива със спортни уреди, налични за децата и отворени за обществеността през уикендите.

„ Нашият фокус не беше единствено върху проектирането на учебно заведение или работата с нови форми, пространства, материали и фасади, а върху проектирането на нов учебен живот и внасянето на силата на природата в постройката “, сподели Ди Ма, шеф на Approach Design Studio, проектирали постройката.
Покривна част в гимназията

Approach Design Studio споделя, че до момента в който преподаването дава приоритет на успеваемостта, самият кампус на учебното заведение би трябвало да въодушевява свободното мислене . В описанието на плана си компанията сподели, че неговият дизайн е предопределен да разреши на учениците да „ освободят напрежението, да поправят тялото и мозъка си и да открият хубостта “ отвън класната стая.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР