Китайският външен министър Цин Ган проведе разговори с посланика на

...
Китайският външен министър Цин Ган проведе разговори с посланика на
Коментари Харесай

Китай призова за стабилизиране на отношенията със САЩ

Китайският външен министър Цин Ган организира диалози с посланика на Съединени американски щати, по време на които той съобщи, че „ основният приоритет “ е да се стабилизират връзките сред съперничещите си сили.

Дискусиите на Цин с Никълъс Бърнс в Пекин са една от срещите на най-високо ниво сред двете страни, откогато Вашингтон смъкна хипотетичен китайски шпионски балон над Съединените щати при започване на февруари.

Инцидентът накара държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ненадейно да анулира рядкото си пътешестване до Китай, напомня Дарик.

„ Най-важният приоритет е да се стабилизират китайско-американските връзки, да се избегне низходяща серпантина и да се предотвратят произшествия сред Китай и Съединените щати “, е споделил Цин на Бърнс съгласно китайските държавни медии.

„ Това би трябвало да бъде главният консенсус сред двете страни, а също по този начин е и главната линия, която би трябвало да се съблюдава при връзките сред страните, изключително при връзките сред две огромни страни “, подчертал още Цин.

Цин е декларирал пред Бърнс, че връзките сред двете страни са от „ огромно значение “, само че че „ поредност от неправилни думи и дейности от страна на Съединени американски щати “ са подкопали техния прогрес, откогато китайският президент Си Дзинпин се срещна с американския си сътрудник Джо Байдън в Бали през ноември предходната година.

Цин се насочи към Европа, където ще се срещне с немския външен министър Аналена Бербок и френския си сътрудник Катрин Колон, преди да замине за Норвегия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР