Китайският технологичен гигант и разработчик на TikTok, ByteDance предлага на

...
Китайският технологичен гигант и разработчик на TikTok, ByteDance предлага на
Коментари Харесай

ByteDance пуска алтернатива на TikTok в САЩ, наречена Lemon8

Китайският софтуерен колос и разработчик на TikTok, ByteDance предлага на американския пазар доста сходно на TikTok приложение за обществени медии – Lemon8, заради възможната възбрана на TikTok в страната. Популярното приложение за къси видеоклипове е подложено на напън в Съединени американски щати заради опасения, свързани с обработката на данните на потребителите. Вече повече от 24 щата в страната не разрешиха TikTok на държавни устройства, а щата Монтана забрани TikTok напълно на своята територия даже за частни устройства. Американските законодатели се базират на закони, които вероятно разрешават на китайското държавно управление скрито да изисква данни от китайски компании и жители за интервенции по събиране на разследваща информация. Миналия месец Конгресът зададе въпрос на основния изпълнителен шеф на TikTok Шоу Зи Чу по отношение на способността на приложението да работи без значение от въздействието на компанията майка.

Поради терзанията, че ByteDance може да предава чувствителни потребителски данни на китайското държавно управление и на фона на мощния напън от възможна възбрана на TikTok в Съединени американски щати, ByteDance създаде бизнес тактика, като прокара Lemon8.

Забележително е, че Lemon8 е композиция от Instagram и Pinterest и за пръв път беше пусната в Япония през 2020 година. През март софтуерната компания предложения американските основатели на наличие в новата платформа преди формалното ѝ стартиране в страната. Според известието, изпратено до създателите, ByteDance изиска от тях да станат „ започващи създатели “ в Lemon8.

ByteDance стартира Lemon8 като евентуална опция на TikTok в Съединени американски щати.

Тъй като TikTok е на път да се сбогува с американския пазар, вероятното различно приложение набира скорост и усилва приемането си. Фирмата за разбори data.ai демонстрира, че Lemon8 е скочила с 693 позиции и е станала второто най-изтегляно начин на живот приложение в Съединени американски щати през последните 30 дни. На сегашната си позиция приложението ByteDance изтласква Zillow Real Estate & Rentals надолу и застава до Pinterest, който оглавява класацията. Също по този начин Apptopia (друга компания за анализи) разкри, че новото приложение за обществени медии е събрало 17 милиона изтегляния в международен мащаб от стартирането си.

Старши съветникът в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания Глен Герстел изясни, че някои от логаритмите, които Lemon8 употребява, са сходни или същите като тези на TikTok. По думите му този развой ще направи и двете приложения известни, защото те подават на потребителите това, което те желаят да видят.

Растежът на Lemon8 в Съединени американски щати също може да притегли вниманието на американските регулаторни органи, изключително заради връзката му с ByteDance. Анализаторите обявиха, че създаването на приложение, което да размени TikTok не е решение на провокациите, пред които е изправена ByteDance в Съединени американски щати. Въпреки това Горман и Герстел се съгласиха, че основателите на наличие в TikTok могат да преминат в Lemon8, в случай че Съединени американски щати в последна сметка забранят приложението в Щатите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР