Китайският технологичен гигант Huawei е готов да подпише с правителствата

...
Китайският технологичен гигант Huawei е готов да подпише с правителствата
Коментари Харесай

Huawei готов на всичко за възстановяване на доверието. Подписва споразумение с правителствата за отказ от задни вратички

Китайският софтуерен колос Huawei е подготвен да подпише с държавните управления на всички страни съглашение за отвод от така наречен задни малки врати, които може да бъдат употребявани за кибершпионаж. Това съобщи през днешния ден на конференция в Шънчжън, провинция Гуандун, ръководителят на управителния съвет на компанията Лян Хуа, представен от ТАСС.

" Задната малка врата " (back door) е средство, с което може да бъде заобиколена отбраната, с цел да се получи достъп до мрежата. " Задните малки врати " постоянно са поставяни в хардуера и софтуера, тъй че програмистите да могат да отстраняват нередовност, само че могат също по този начин да бъдат употребявани от хакери.

" Оборудването на Huawei в никакъв случай не е имало и няма да има т.нар задни малки врати (...) Придържаме се към правилото, че клиентът е най-съществен и в никакъв случай няма да навредим на потребителите си. Обещаваме, че Huawei е подготвен да подпише съглашение с всяка страна, че оборудването ни дава отговор на стандартите " без шпионаж ", " без задни малки врати ", сподели на брифинг Лян Хуан, представен от уеб страницата Спутник и Българска телеграфна агенция.

" При работа във всяка страна ние водим бизнеса си в сходство с локалното законодателство. Никога не сме получавали каквито и да е претенции да се занимаваме със събиране на разследващи данни ", добави Лян Хуа.

Той съобщи, че Huawei би трябвало занапред да види изгодите от обещанието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разреши на американските компании да продават някои съставни елементи на Huawei и прикани Вашингтон да изключи софтуерния колос от черния лист, съобщи Асошиейтед прес.

" Несправедливото и погрешно " решение Huawei - най-големият производител на съоръжение за телекомуникационни мрежи - да бъде включен в лист, който лимитира износа, оказва негативно въздействие върху американските снабдители и клиентите по света ", сподели Лян Хуа, представен от Асошиейтед прес.

Високопоставени американски лица упрекнаха Huawei, че улеснява китайския шпионаж - обвиняване, което компанията отхвърли - и го преглеждат като все по-голям съперник на американската софтуерна промишленост. Основателят на компанията Жън Чжънфей сподели през юни, че Huawei е намалил прогнозите си за резултатите през идващите две години с 30 милиарда $ поради сложния достъп до американски чипове и други съставни елементи,

Тръмп даде обещание предишния месец да разреши някои продажби за Huawei, само че сподели, че компанията ще остане в черния лист, до момента в който не завърши митническата война с Пекин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР