Китайският сектор на услугите бележи спад през август за първи

...
Китайският сектор на услугите бележи спад през август за първи
Коментари Харесай

Секторът на услугите в Китай се сви за първи път от февруари 2020 г.

Китайският бранш на услугите бележи спад през август за първи път от повече от година, демонстрират данни на националната статистика, представени от Си Ен Би Си.

Национално статистическо бюро на Китай заяви, че показателят на мениджърите по поръчките в бранша на услугите е паднало до 47,5 пункта през август по отношение на 53,3 пункта през юли. Границата от 50 пункта разделя растежа от свиването.

Този резултат съставлява първото рухване под границата от 50 пункта от февруари 2020 година, когато Китай вкара строги ограничаващи ограничения в огромна част от страната в опит да ограничи разпространяването на ковид.

Спадът идва на фона на разпространяването на мощно заразния Делта вид на ковид в края на юли и през август, което накара Пекин и доста други огромни градове да разгласят ограничавания върху пътуванията и даже да вкарат локдаун в някои общности.

Миналата седмица обаче Пекин разгласи, че броят на новите случаи на локално разпространяване на ковид е паднал до нула.

В същото време формалният PMI показател за бранша на производството падна до 50,1 пункта през август по отношение на 50,4 пункта през юли. Това е 18 следващ месец, в който показателят е над границата от 50 пункта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР