Китайският регулатор на киберпространството публикува имената на първата партида магазини

...
Китайският регулатор на киберпространството публикува имената на първата партида магазини
Коментари Харесай

Китай създаде нови проблеми на Apple

Китайският регулатор на киберпространството разгласява имената на първата партида магазини за мобилни приложения, които са подали подробна информация за активността си на регулаторните органи, оповестява Reuters. С това Пекин дава явен сигнал, че стартира да ползва нови правила, които уголемяват надзора му върху мобилните приложения.

По данни на Администрацията за киберпространство на Китай (CAC) общо 26 магазина, ръководени от компании, измежду които Tencent, Huawei, Ant Group, Baidu, Xiaomi и Samsung, към този момент са подали нужните документи. App Store на Apple обаче не е измежду магазините за приложения в листата.

През последните няколко години Китай уголемява надзора върху потреблението на смарт телефони и мобилни приложения. Страната към този момент изисква от магазините за мобилни приложения и от самите мобилни приложения да показват на държавното управление подробна информация за активността си.
 С един ход Китай изтри 200 милиарда $ от цената на Apple
С един ход Китай изтри 200 милиарда $ от цената на Apple

Тежък резултат от възбраната на iPhone в държавните служби и предприятия

Тези правила провокират неразбиране в промишлеността, защото се чака стартирането на приложения във втората по величина стопанска система в света да стане доста мъчно. Едновременно с това може да се наложи доста към този момент съществуващи да бъдат свалени.

Стремежът на Пекин да ускори контрола върху приложенията стана настоящ, когато през юни предходната година CAC издаде ново предписание, изискващо от магазините за приложения да показват бизнес данни и съобщи, че ще ги държи виновни, в случай че в техните артикули има нелегално наличие.

През август тази година Министерството на индустрията и осведомителните технологии на Китай разгласява ново разпореждане, в което се изисква мобилните приложения да попълнят документи до края на март. По-рано този месец стана ясно, че магазините за приложения, ръководени от компании като Tencent и Huawei, са почнали да изискват от разработчиците, ползващи техните платформи, да дават отговор на новите правила.

Колкото до Apple, тя към момента не е разкрила по какъв начин нейният App Store в Китай ще се съобрази с новите правила, само че съгласно някои специалисти спазването на разпоредбите от страна на софтуерния колос може да докара до премахването на десетки хиляди приложения.
 Смартфон пазарът върви към дъното, Apple - към лидерска позиция
Смартфон пазарът върви към дъното, Apple - към лидерска позиция

Потребителите не бързат да подменят актуалните си устройства
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР