Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че огромният инфраструктурен проект

...
Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че огромният инфраструктурен проект
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Новите пътища на коприната ще дадат нов тласък на световната икономика

Китайският президент Си Цзинпин съобщи през днешния ден, че големият инфраструктурен план " Новите пътища на коприната ", стартиран от Пекин в към 100 страни, ще " даде нов подтик на международната стопанска система ". Настоящият конгрес е значимо дипломатическо събитие, чийто почетен посетител е съветският президент Владимир Путин, който е на първото си посещаване в огромна международна мощ след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година, изолирало Русия на интернационалната сцена.

" Новите пътища на коприната " целят да засилят свързаността сред народите в областта на политиките, в инфраструктурен, търговски и финансов проект, и да дадат нов подтик на международната стопанска система ", съобщи Си в речта си при откриването в Пекин на третия конгрес, отдаден на този план, съобщи организация Синхуа.

Президентът означи, че Китай е срещу всякаква икономическа насила и прекъснаване на връзки във време, когато някои политици в Европа и Съединени американски щати желаят да понижат зависимостта на страните си от азиатския колос.

" Ние сме срещу едностранните наказания, икономическата насила, спирането и намаляването на икономическите връзки ", съобщи водачът в речта си, представен от Франс прес.

  " Твърдо имаме вяра, че единствено посредством взаимноизгодно съдействие нещата могат да бъдат свършени и то добре ", добави Си Цзинпин. " Китай желае да задълбочи съдействието с сътрудниците си по Новия път на коприната /.../ и да работи неуморно за модернизирането на всяка страна по света ".

Вчера и през днешния ден Китай е хазаин на представители на към 130 страни за форума " Нови пътища на коприната " (официално прочут като " Един пояс, веднъж " ).

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР