Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Сан Франциско, за да

...
Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Сан Франциско, за да
Коментари Харесай

Президентът на Китай Си Цзинпин пристигна в Сан Франциско, за да се срещне с Джо Байдън

Китайският президент Си Цзинпин дойде в Сан Франциско, с цел да взе участие в срещата на върха на форума за Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (АТИС) и да организира първите си диалози на четири очи с президента на Съединени американски щати Джо Байдън от една година насам, предадоха международните организации.

Това е първото посещаване на водача на азиатския колос в Съединени американски щати от 2017 година насам, когато президент бе Доналд Тръмп. Очаква се той да се срещне с Байдън през днешния ден на защитавано в загадка място в региона на залива на Сан Франциско.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също дойде в Сан Франциско за срещата, напомни Франс прес.

Председателят на Комисията по външни работи на Сената (горната камара на парламента) на Съединени американски щати Бен Кардин е изпратил писмо с апел към президента Джо Байдън да употребява идната си среща със Си Цзинпин, с цел да упорства за освобождението на американци, арестувани от години в Китай, заяви още Ройтерс.

" С наближаването на сезона на празниците и опцията да стартираме новата година с по-положителна нотка в двустранните връзки сред Съединени американски щати и Китай Ви апелирам да осигурите задължения от страна на президента на Китайката национална република за незабавното освобождение на тези американци ", съобщи още Кардин.

Сенаторът изиска също по този начин освобождението и гарантирането на сигурността на членовете на фамилиите на публицисти, живеещи в Съединени американски щати, които съгласно него са изчезнали, затворени или арестувани в Китай заради връзките си с тях.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР