Китайският президент Си Дзинпин заяви пред американския си колега Джо

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви пред американския си колега Джо
Коментари Харесай

Предава ли Байдън Тайван на Китай без бой?

Китайският президент Си Дзинпин съобщи пред американския си сътрудник Джо Байдън по време на четиричасовата им среща, че Тайван е най-същественият и най-опасен въпрос в американско-китайските връзки, заяви пред кореспонденти почитан американски чиновник, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според представителя Си е споделил, че Китай избира спокойно обединяване с остров Тайван, над който има искания, само че по-късно е заговорил за изискванията, при които може да се прибегне до използването на мощ.

Си се опитваше да даде да се разбере, че Китай не се готви за масирана инвазия в Тайван, само че това не трансформира метода на Съединени американски щати, сподели служителят.

" Президентът Си акцентира, че това е най-големият и евентуално рисков въпрос в американско-китайските връзки, ясно съобщи, че те избират спокойно обединяване, само че по-късно незабавно мина към изискванията, при които би могла да бъде употребена мощ ", съобщи пред кореспонденти високопоставеният американски чиновник.

В отговор Байдън е уверил Си, че Вашингтон е решен да поддържа мира в района.

" Президентът Байдън отговори напълно ясно, че дългогодишната позиция на Съединени американски щати е решимостта да поддържат мира и стабилността ", сподели американският върховен чиновник.

Президентът Си отговори: " Вижте, мирът е нещо доста хубаво, само че в избран миг би трябвало да подходим по-генерално към някакво решение ", добави той.

Президентът Байдън е приканил китайския си сътрудник да " почита изборния развой " в Тайван. " Призовахме китайците да зачитат изборния развой в Тайван ", сподели американският представител, представен от Франс прес.

Китайският президент Си Дзинпин прикани американския си сътрудник да " спре въоръжаването на Тайван ", като наред с това акцентира, че обединяването на Китай с острова е " неизбежно ", заяви през днешния ден Пекин.

Байдън и Си се срещнаха през вчерашния ден за първи път от година за диалози, целящи да облекчат търканията сред двете свръхдържави по отношение на военните спорове, трафика на опиати и изкуствения разсъдък. Те обявиха, че са постигнали " действителен прогрес ".

Китай ускори военната си интензивност, пробвайки се да принуди демократично управлявания Тайван да одобри суверенитета на Пекин, макар острите възражения на държавното управление в Тайпе.

Висши американски военни споделиха, че Си е наредил на Народноосвободителната войска да бъде подготвена да нахлуе в Тайван до 2027 година Пекин не изключва опцията да употребява мощ, с цел да превземе острова, макар че в никакъв случай не е разкривал детайлности за военни мерки.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР