Китайският президент Си Дзинпин пусна в действие най-големият експеримент, насочен

...
Китайският президент Си Дзинпин пусна в действие най-големият експеримент, насочен
Коментари Харесай

Китай пуска в ход най-големият жилищен експеримент в света

Китайският президент Си Дзинпин пусна в деяние най-големият опит, ориентиран към усмиряване на растящите цени на парцелите в страната. След като през октомври той употребява конгреса на Комунистическата партия, с цел да сложи акцент върху модел, акцентиращ върху живота чартърен, редица други ограничения към този момент се извършват от строители, банки, локални държавни управления и даже от най-голямата фондова борса.

Това е първата вълна от ограничения, в това число дълго чакан нов налог, които ще бъдат въведени през идващите години, написа Bloomberg.

Си Дзинпин употребява голямата си власт, с цел да се опита да реши проблем, който тормози политиците по целия свят: предизвикващият световъртеж растеж на цените в огромните градове, което покачва неравенството. Целта очевидно е нов модел, който е някъде по средата сред капиталистическото безумство, пратило цените на жилищата в Шанхай и Пекин до небесата и комунистическата система, където хората се настаняват в държавни жилища съгласно работното им място.

От 2004 до 2016 година цените на земята в Пекин са се покачили с 1 538 %.

Един от първите ходове на властта е градежът на големи комплекси. Апартаментите в тях ще бъдат отдавани чартърен - нещо, което не е типично за китайската просвета. Промените ще раздрусат бизнеса на строителите, приходите на държавното управление и ще накарат повече китайци, по сходство на германците, да вземем за пример, да живеят чартърен до живот.

На доктрина, " жив " пазар за наеми ще усили предлагането на жилища и ще стабилизира цените след 13-годишното рали. Старият модел, който приоритизираше притежаването на парцел, укрепи спекулациите и лудия растеж на цените, споделят анализатори.

Директивата към този момент е спусната по веригата и локалните държавни управления към този момент дават контракти единствено на компании, които ще строят жилища, които да бъдат отдавани чартърен. Банките към този момент оферират заеми за строителите по тази линия, а фондовата борса в Шанхай към този момент окуражава основаването на капиталови артикули, подкрепени от доход от отдаване чартърен.Си Дзинпин се пробва да промени известното разбиране, че парцелите са сигурен залог, защото след всеки спад наложително следва взрив.

Съотношението на китайците, които имат жилище, е измежду най-големите в света - съвсем 90%.

Животът чартърен пък е сложен за разбиране - поради лимитираните права на наемателя и ниското качество на жилищата - някои от тях даже нямат тоалетни или кухни.

Пред проекта има доста незнайни. Китайските водачи би трябвало да се уверят, че могат да успокоят пазара, само че без да пращат цените на жилищата към дъното.

 Китай се готви за най-голямата смяна на имотния си пазар
Китай се готви за най-голямата смяна на имотния си пазар

Сега типично жилище в Пекин с две спални коства към 870 000 $

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР