Китайският президент Си Дзинпин пристигна в столицата на провинция Хубей

...
Китайският президент Си Дзинпин пристигна в столицата на провинция Хубей
Коментари Харесай

Президентът на Китай за отиде в Ухан - явен знак, че епидемията там преминава

Китайският президент Си Дзинпин дойде в столицата на провинция Хубей - мястото на болест с новия ковид. Посещението не беше в формалната стратегия на Си, показва БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Си Дзинпин се срещна с медицински служащи, военни, общински чиновници, служители на реда, пациенти и жители на Ухан.
11-милионният град към този момент 2 месеца е откъснат от света, в опит на управляващите да пресекат спомагателното разпространение на почналата от Ухан болест с ковид. Засега наподобява, че ограниченията работят, тъй като броят на случаите понижава прогресивно.
Китай разгласи единствено 19 нови случая на вируса за денонощие, което е най-малкият брой откогато стартира да се води точна статистика на 21 януари. Властите даже обмислят да вдигнат възбраната за пътешестване, наложени на провинция Хубей.
Заразата се появи в Ухан през декември, като се смята че е тръгнала от пазар за диви животни в града. Тя към този момент се трансформира в световен проблем, с съвсем 114 000 инфектирани. Днес беше премината и границата от 4000 умряли от COVID-19.
Междувременно стана ясно най-малко 20 души в рухналият хотел, който беше цялостен с хора, сложени под карантина, откакто се върнали от инфектираната с ковид провинция Хубей, са починали. Поне 61 души бяха извадени от руините на 5-етажната постройка, само че какъв брой са останали под нея по този начин и не стана тъкмо ясно, написа Агенция Франс Прес.
На конференция във вторник локалните управляващи от град Цюанчжоу споделиха, че жертвите не са 10, както се смяташе до момента, а най-малко два пъти повече. Също по този начин има хора в неопределеност. 12-годишно момче сподели на публицисти в града, че майка му не е нито измежду избавените, нито измежду починалите.
От избавените 61 души над 40 са били с разнообразни пострадвания.
Първият етаж на хотела бил в ремонт преди китайската Нова година и се допуска, че строителните екипи са компрометирали устойчивостта на цялата постройка. Все още не е открито какво е провокирало рухването.
Още: " Италия - в центъра на ковид, по света има над 3000 нови заболели "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР