Китайският президент Си Дзинпин пристигна на тридневно посещение в бившата

...
Китайският президент Си Дзинпин пристигна на тридневно посещение в бившата
Коментари Харесай

Макао блокиран заради посещение на Си Дзинпин

Китайският президент Си Дзинпин дойде на тридневно посещаване в някогашната португалска колония Макао по отношение на 20-годишнината от връщането на полуавтономния град на Китай, осведоми ДПА.

От вторник градът, определян като столицата на казината в Южен Китай, е блокиран поради наложените ограничения за сигурност . Властите стопираха железопътните услуги и ускориха инспекциите по границата за пътуващите с автомобил или ферибот от Хонконг, където към този момент няколко месеца продемократични митинги изнервят управлението в Пекин.
 Си Цзинпин: Хонконг и Макао ще останат самостоятелни
Си Цзинпин: Хонконг и Макао ще останат самостоятелни

Китай празнува 70 години от основаването си

Сред плануваните събития в Макао са полагане на клетва на представители и нова администрация , водена от Хо Лат-сен, някогашен ръководител на локалния парламент.

Информационното бюро на държавно управление също разгласи, че графикът на вътрешните и интернационалните полети до интернационалното летище в Макао е изменен във връзка със събитията.

Бюрото отвори пресцентър за отразяване на събитията , макар че публицист на хонконгския вестник South China Morning Post е арестуван, разпитан и не е позволен да влезе на един от фериботните терминали на Макао във вторник поради сигурността, съгласно вестника.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР