Китайският президент Си Дзинпин посети околия Циенси в провинция Гуейджоу.

...
Китайският президент Си Дзинпин посети околия Циенси в провинция Гуейджоу.
Коментари Харесай

Как Китай ще пребори бедността?

Китайският президент Си Дзинпин посети околия Циенси в провинция Гуейджоу. Визитата му там е в навечерието на обичайна Нова година и той бе посрещнат в село Хуау, където живеят представители на етноса мяо, с празничен концерт, след което бе и в град Бидзие, където се срещна с ограниченията на локалните управляващи за запазване на река Удзян, заяви Радио Китай.

Село Хуау е образец за огромните старания на страната за превъзмогване на бедността, от която жителите му се избавиха през 2019 година град Бидзие, прикрит надълбоко в планините на Гуейджоу, в миналото също е бил измежду най-бедните региони в Китай. С поддръжката на централното държавно управление и други държавни органи, градът стартира огромна стратегия за трансформиране на части от планината в обработваема земя, локалните хора последователно се обръщат към разнообразни типове земеделие и селски туризъм, с помощта на което приходите им се покачват стабилно.

По време на визитата си Си Дзинпин дефинира триумфа на Бидзие като „ модел на блян към понижаване на бедността в Китай “.

Самата провинция Гуейджоу, която преди имаше максимален % оскъдно население в Китай, съумя да го редуцира с над 9 милиона от 2012 година насам, като брутният ѝ вътрешен артикул доближи 1,78 трилиона юана в 2020 година

Китайската стопанска система набра скорост през четвъртото тримесечие, като растежът надмина упованията, приключвайки тежката, изумена от ковид 2020 година в извънредно добра форма, запазвайки готовността си да се разшири още тази година, оповестява Ройтерс.

Брутният вътрешен артикул (БВП) е повишен с 2,3% през 2020 година, демонстрират формалните данни, което прави Китай единствената огромна стопанска система в света, която избегна стесняване през предходната година. Очаква се стопанската система на страната да продължи да пораства по-бързо от останалите страни, наранени от коронакризата, като Брутният вътрешен продукт се чака да се увеличи с най-бързия ритъм от едно десетилетие, съгласно анкета на Ройтерс.

Втората по величина стопанска система в света изненада със скоростта на своето възобновяване от коронавирусния потрес, изключително откакто трябваше да се ориентира и в напрегнатите връзки със Съединени американски щати по отношение на търговията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР