Китайският премиер Ли Qiang проведе разговори с ирландския Taoiseach Лео

...
Китайският премиер Ли Qiang проведе разговори с ирландския Taoiseach Лео
Коментари Харесай

Li Qiang приветства приятелските връзки на Китай с Ирландия като „добър пример“

Китайският министър председател Ли Qiang организира диалози с ирландския Taoiseach Лео Варадкар в Дъблин в сряда като част от пътешестване, което акцентира близката търговия и вложения на двете народи връзки — и евентуалната им накърнимост към възходящо геополитическо напрежение.

Ирландският чип и различен експорт за Китай и ролята му на все по-важна дестинация за китайските вложения трансфораха страната в пример за преимуществата на другарските връзки с Пекин.

Но износът падна предходната година и тесните стопански връзки сложиха Дъблин в кръстосания огън на напъните на Съединени американски щати да управляват софтуерните потоци към Китай и политиката на Европейски Съюз за „ понижаване на риска “ в търговията с втората в света най-голямата стопанска система.

Анализатори споделиха, че пътуването на Ли до Дъблин, единствената му европейска дестинация отвън Швейцария след показване на Световния стопански конгрес в Давос, е късмет да насърчи Ирландия да поддържа близки връзки и да поддържа продажбите на полупроводници на време,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР