Китайският председател Си Дзинпин се срещна с бившия американски държавен

...
Китайският председател Си Дзинпин се срещна с бившия американски държавен
Коментари Харесай

Си Дзинпин прие Хенри Кисинджър и го нарече „стар приятел“

Китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с някогашния американски държавен секретар Хенри Кисинджър в държавната резидения Дьоютай в четвъртък, заяви Радио Китай. Си Дзинпин напомни, че неотдавна доктор Кисинджър е навършил 100 години и към този момент над 100 пъти е бил на посещаване в Китай. Това придава изключително значение на актуалната му аудиенция в страната.

" Преди 52 години с извънредно отличен стратегически взор ръководителят Мао Дзъдун, министър председателят Джоу Ънлай, президентът Ричард Никсън и самият Хенри Кисинджър взеха най-хубавото и вярно решение за китайско-американското съдействие и стартираха процедура за нормализирането на двустранните връзки, което бе от изгода за благоденствието на двата народа и промени целия свят. Китайците ценят другарството и в никакъв случай няма да не помнят своя остарял другар, както и историческия принос на Кисинджър за развиването на двустранните връзки и задълбочаването на другарството сред двата народа ", акцентира Си Дзинпин.

„ Уважаеми господин ръководител, това мое посещаване в Китай е огромна чест. Благодаря Ви, че организирахте срещата в блок №5 на резиденцията, където за пръв път се срещнах с китайски водач. Отношенията сред нашите две страни ще повлияят на международния мир и напредъка на човечеството “, сподели Кисинджър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР