Китайският правителствен автоконцерн FAW вече приема поръчки за най-скъпия и

...
Китайският правителствен автоконцерн FAW вече приема поръчки за най-скъпия и
Коментари Харесай

Китайската „S-класа“ е два пъти по-скъпа от оригинала

Китайският държавен автоконцерн FAW към този момент приема поръчки за най-скъпия и влиятелен автомобил локално произвеждане - Hongqi L5. До преди 11 декември той бе предопределен единствено за водачите на най-многолюдната нация, само че в този момент и простосмъртни ще могат да се допрян до него. Уговорката тук е, че въпросните простосмъртни няма да са елементарни хора, тъй като L5 коства 6 млн. юана, а това в български лв. прави 1 506 000. За съпоставяне ще кажем, че цената на Mercedes-AMG S 63 L 4Matic м Китай е 2 998 000 юана или 752 498 лева

От 50-те години марката Hongqi („ Червено знаме “ от китайски), благосъстоятелност на FAW, се занимава с производството единствено на коли за китайските водачи. Преди няколко години бе взето решение от Hongqi да се направи влиятелен комерсиален бранд, който да пусне в свободна продажба своите модели, включително и върха в гамата – седанът L5.

L5 е базовата версия на номенклатурчика (дължина 5555 мм, ширина 2018 мм, височина 1578 мм, междуосие 3435 мм, тегло 3150 кг). Следващите две са L7 с удължено междуосие и бронираният L9. Версията L5 се задвижва от 12-цилиндров мотор с мощ 408 к.с. Той работи взаимно с 6-степенна автоматизирана трансмисия, която предава въртящия миг от 550 Нм към четирите колела, които пък разчитат на без значение окачване.

Остава въпросът ще си го купи ли някой, само че при над 1,5 милиарда население и доста (вероятно) хора, изпитващи мощни носталгични усеща към времената на Мао, търсенето на L5 е обезпечено. Китайска му работа.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Водородът сплотява най-големите автомобилни компании в Япония

Стартира планът на Volvo за създаване на самостоятелни технологии

Мъск изпусна следващия краен период... с две-три, може би повече години
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР