Китайският милиардер и съосновател на Alibaba Джак Ма ще дари

...
Китайският милиардер и съосновател на Alibaba Джак Ма ще дари
Коментари Харесай

Джак Ма дарява 1 млн. маски и 100 хил. теста на САЩ

Китайският милиардер и съосновател на Alibaba Джак Ма ще подари 500 хиляди теста за ковид и един милион маски на Съединените американски щати, предава CNN. Те към този момент са събрани и са подготвени за доставки, написа той в китайските обществени мрежи.

" Черпейки опит от личната ми страна, бързото и тъкмо проучване и съответната отбрана на медицинския личен състав са най-ефективните ограничения против разпространяването на вируса ", споделя той. " Надяваме се, че нашето подаяние ще помогне на американците да се преборят против пандемията ".

Предложението на Ма идва, откакто щатският президент Доналд Тръмп разгласи изключително състояние, с цел да освободи $50 милиарда запаси за битка с ковид. Отвъд океана се появиха рецензии, че управляващите работят прекомерно постепенно.

Джак Ма към този момент подари 1 млн. маски на Япония и направи опит да подари такива и на Иран. На 11 март той заяви, че 1,8 млн. маски и 100 хиляди теста ще бъдат изпратени и в Европа, като първите ще дойдат в Белгия тази седмица. Дарения ще има и за Италия и Испания, които пострадаха тежко от епидемията.

Китай е най-големият производител на маски в света.
 Коронавирусът направи създателя на Alibaba най-богатия човек в Азия
Коронавирусът направи създателя на Alibaba най-богатия човек в Азия

Той измести индийския милиардер Мукеш Амбани след срутва на цените на петрола
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР