Китайският лидер Си Цзинпин похвали връзките на неговата страна с

...
Китайският лидер Си Цзинпин похвали връзките на неговата страна с
Коментари Харесай

Си Цзинпин похвали връзките на неговата страна с Франция в условията на глобална несигурност

Китайският водач Си Цзинпин похвали връзките на неговата страна с Франция в изискванията на " световна неустановеност ", съобщи Франс прес.

Поводът беше 60-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. Си прикани за по-тесни връзки сред Пекин и Париж в отговор на световното напрежение.

" Двете страни би трябвало неуморно да развиват двустранните връзки и да отговорят на несигурността в света посредством стабилността на връзките сред Китай и Франция ", съобщи Си във видеопослание, излъчено в Пекин на гала по отбелязването на годишнината.

През 1964 година, по самодейност на военачалник Шарл де Гол, Франция става първата огромна западна страна, която открива дипломатически връзки на равнище посланици с Китайската национална република.Това самоуверено решение за това време постоянно се показва от китайските публични лица като образец за самостоятелна дипломация. 

Съединени американски щати изчакаха до 1979 година, с цел да открият дипломатически връзки с Пекин, написа Българска телеграфна агенция.

посети Китай през април предходната година. При завръщането си от пътуването си тогава френският президент прикани Европейския съюз да не бъде следовник на Съединени американски щати по въпроса за Тайван.  Коментарите му провокираха рецензии на Запад, само че бяха необятно приветствани в Китай. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР