Китайският град Сиан, чието 13-милионно население е под карантина, обяви

...
Китайският град Сиан, чието 13-милионно население е под карантина, обяви
Коментари Харесай

След локдауна: Китайските власти обявиха тотална дезинфекция в 13-милионния Сиан

Китайският град Сиан, чието 13-милионно население е под карантина, разгласи през днешния ден " тотална " стерилизация и стегна антивирусните ограничения. Междувременно Китай записва рекорден брой инфектирани с КОВИД-19 от 21 месеца, съобщи Франс прес.

Сиан осведоми през днешния ден за 155 нови заболели от коронавирусна зараза, а през последните седмици там са открити към този момент към 500. Говорител на локалните управляващи допусна, че в околните дни ще бъдат открити още инфектирани, само че прикани популацията " да не изпада в суматоха ".

В специфични хотели са сложени под карантина близо 29 000 поданици на града, сподели той.

Властите в Китай ползват тактика за " нула КОВИД " и са удвоили бдителността си, с цел да избегнат огромни огнища на вируса в страната преди Олимпийските игри в Пекин от 4 до 20 февруари. Сиан се намира на към 900 км от олимпийските обекти.

Градската администрация декларира, че нееднократно към този момент е тествала жителите, с цел да избегне разпространяване на вируса. Освен това всяко локално домакинство към този момент има право единствено един път на три дни (а не през ден, както преди) да изпраща един собствен член да купи артикули от първа нужда.

Всички компании в града, предлагащи " несъществени " артикули и услуги, са получили разпореждане да спрат работа. Изключение вършат супермаркетите, кварталните магазинчета и медицинските заведения.

По-рано през днешния ден Китай заяви за 206 нови инфектирани с КОВИД-19 в страната. Това е най-големият брой, регистриран за денонощие, от март 2020 година

Няма нови жертви, с което броят на жертвите на КОВИД-19 в страната остава 4636, при общо 101 077 случая от началото на пандемията.

Повечето нови случаи са в северозападната провинция Шенси, чиято столица е град Сиан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР