Китайският гигант в производството на дронове за широката публика Ди

...
Китайският гигант в производството на дронове за широката публика Ди
Коментари Харесай

Китайският гигант в производството на дронове напуска Русия и Украйна

Китайският колос в производството на дронове за необятната аудитория Ди Джей Ай (DJI) разгласи, че краткотрайно приключва комерсиалната си активност в Русия и Украйна, с което стана една от дребното китайски компании, които обществено излизат с сходна самодейност, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Пекин, който е непосредствен дипломатически сътрудник на Москва, е подложен в затруднено състояние поради съветската инвазия в Украйна, само че до този миг отхвърля да я осъди, а това слага китайските компании в неловко състояние.

Русия е обект на голям брой стопански наказания поради войната и доста мултинационални компании се изтеглиха от страната.

Украинският вицепремиер Михайло Фьодоров изпрати предишния месец писмо до Ди Джей Ай, в което упрекна съветската войска, че употребява " артикули " на компанията против цивилни.

" Настояваме вашето дружество да приключи всевъзможни връзки и да спре търговията в Руската федерация ", написа Фьодоров в писмото, огласено обществено в " Туитър ". " Блокирайте вашите артикули, които оказват помощ на Русия да избива украинците ", разяснява министърът в обществената мрежа.

Китайската компания отговори през вчерашния ден в официално съобщение, в което показва, че Ди Джи Ай сега прави вътрешна оценка на условията в разнообразни юрисдикции. В очакване да бъде подготвена оценката, Ди Джи Ай краткотрайно ще спре всичките си търговски действия в Русия и Украйна, се споделя в известието.

Миналата седмица китайската компания осъди отклоняването на нейни артикули за военни цели, като акцентира, че постоянно е произвеждала устройства за цивилен цели.

" Ди Джи Ай постоянно се е противопоставяла недвусмислено на опитите да се прикрепят оръжия към нейните артикули и отхвърля да позволи модификации, позволяващи тези артикули да се употребяват за военни цели ", посочи китайският колос в производството на дронове.

В писмото си Михайло Фьодоров показва съответно системата АероСкоуп (AeroScope) на Ди Джи Ай, която разрешава да се разпознават и локализират от разстояние дронове и техните водачи. Обикновено тази система се употребява от институционални клиенти за усилване сигурността на летищата, атомните централи и държавните уреди, отбелязва компанията.

Но Украйна упреква съветската войска, че ги употребява, с цел да локализира украинските дронове и техните водачи, с цел да може да се прицелва в тях с ракети.

Ди Джи Ай държи над половината от международния пазар и е най-големият производител на дронове за необятната аудитория в света, употребявани както от фенове, по този начин и от експерти.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР