Китайският автомобилен гигант BYD е на път да се превърне

...
Китайският автомобилен гигант BYD е на път да се превърне
Коментари Харесай

Китайски автомобилен гигант реши в коя европейска страна ще произвежда следващите си електромобили

Китайският авто колос BYD е на път да се трансформира в един от най-големите производители на електрически коли в света. За да задоволи в допълнение все по-голямото търсене на по-бюджетните електрически коли на европейския пазар, BYD ще построи фабрика и в Европа. Фабриката ще бъде в Унгария, написа немският вестник Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, представен и от международните организации.

Властите в Унгария към момента не разясняват новината, а от BYD обявиха, че няма да разгласят публично проектите си до края на 2023 година.

Към момента BYD създава електрически рейсове в Унгария. Китайският колос желае да разшири бизнеса си до производството на коли в Европа, защото Европейският съюз обмисля въвеждането на мита за импорт на електрически коли, създадени в Китай. С една нова европейска фабрика обаче BYD ще бъде освободена от спомагателни финансови такси и ще бъде по-конкурентоспособна.

Китайската компания за първи път се подреди измежду десетте най-големи автомобилни производители в света

Това лято BYD за първи път се подреди измежду десетте най-големи автомобилни производители в света. Информацията беше оповестена от Nikkei Asia, която се базира на данни от продажбите през първото полугодие.
 Изпревари Mercedes и BMW: BYD към този момент е в международния Топ 10
Изпревари Mercedes и BMW: Непозната у нас марка към този момент е в международния Топ 10

Тя към този момент е в клуба на огромните

Докато на процедура непознатата у нас марка печели стремително позиции, Mercedes-Benz Group и BMW липсват в световния Топ 10.

BYD се възползва оптимално от напъните на китайските управляващи за всеобща електрификация на автопарка на популацията. Нейните електрически автомобили и plug-in хибриди са част от богата гама, която стартира от най-достъпни модели и свършва с първокласни возила. Силното им наличие безусловно " задушава " западните марки.

Само през първото полугодие 80 000 коли на BYD са били изнесени в чужбина, като изключително в Русия китайците запълват празнината, останала след напускането на западните производители поради войната, написа Nikkei. Така BYD се оказа на водещи позиции на 14 разнообразни пазара на коли с различно задвижване през H1, а Tesla и VW останаха много по-назад.
 Снимка 560176
Източник:

Разследването на Брюксел

Брюксел вижда икономическа опасност за производството на електрически коли в Европа, поради евтиния импорт от Китай. Европейската комисия публично стартира следствие против дотациите за китайските електрически автомобили, задвижвани с акумулаторна батерия (BEV), предават международните организации. Европейски Съюз би трябвало да дефинира дали веригите за основаване на стойност на BEV в Китай се употребяват от нелегално субсидиране и дали то предизвиква или има заплаха да аргументи икономическа щета за Европа.

В хода на следствието ще бъдат проучени евентуалните последствия и влияние на ограниченията върху вносителите, ползвателите и потребителите на електрически коли, задвижвани с акумулаторна батерия, в Европейски Съюз. Въз основа на констатациите от следствието Европейска комисия ще откри дали е в полза на общността да в профил последствията от откритите нелоялни търговски практики посредством налагане на антисубсидийни мита върху вноса на електрически автомобили от Китай.

Експертите от Европейска комисия настояват, че имат задоволително доказателства за това, че неотдавнашното внезапно нарастване на евтиния и субсидиран импорт на електрически коли от Китай в Европейски Съюз съставлява " икономическа " опасност за бранша на Стария континент.
 Great Wall е първият производител на китайски електрически автомобили с отговор по следствието на Брюксел
Първи производител на китайски електрически автомобили с отговор по следствието на Брюксел

Европейската комисия се разгласи против вноса на по-евтините електрически коли от Китай
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР