Китайските власти въвеждат вечерен час за геймърите под 18 години,

...
Китайските власти въвеждат вечерен час за геймърите под 18 години,
Коментари Харесай

Китай въвежда вечерен час за непълнолетните геймъри

Китайските управляващи вкарват вечерен час за геймърите под 18 години, съобщи Би Би Си. Целта е по този метод да се преборят със зависимостта към компютърните игри.

На всички малолетни играчи е неразрешено да играят онлайн в часовете от 22 ч. до 8 ч. сутринта. Ограниченията им не стопират до тук – през делничните дни играта им се лимитира до 90 минути на ден и до три часа през уикендите и ваканциите.
Създателите на играта “Фортнайт ” наемали психолози, за да я направят максимално пристрастяваща Първото по рода си дело е заведено от родители на дете, което “провалило живота си ”, играейки “Фортнайт ”
Налагат се и ограничавания в харченето на пари за компютърни игри. Всички геймъри от 8 до 16-годишна възраст могат да харчат до 200 юана (50 лева.) за спомагателни функционалности в игрите. От 16 до 18 години – 400 юана.

Китай е най-големият пазар за компютърни игри в света. От години страната сигнализира, че геймингът вреди на здравето на младежите. През 2018 година беше разгласен специфичен регулатор, който лимитира броя на навлизащите игри в страната. Същата година Китай наложи възбрана за одобрение на нови игри, която продължи девет месеца и нанесе голям удар на гейминг промишлеността.
Видеоигрите понижават риска от деменция при възрастните хора Компютърните игри подтикват мозъка и форсират реакцията ни към визиуални тласъци
Новите правила ще важат за всички игрови платформи без изключение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР