Китайските власти въведоха нови правила, изискващи от правителствените агенции да

...
Китайските власти въведоха нови правила, изискващи от правителствените агенции да
Коментари Харесай

Властите в Пекин задължиха правителствените агенции да заменят Intel, AMD и Microsoft с местни доставчици

Китайските управляващи вкараха нови правила, изискващи от държавните организации да заменят задграничните технологии с локални решения, което ще значи еволюционен отвод от потреблението на чипове на американската Intel Corp. и Advanced Micro Devices Inc. (AMD) в компютри и сървъри, оповестява Financial Times /FT/. Новите правила също изискват последователно унищожаване на операционната система Windows на Microsoft Corp. и бази данни, създадени от задгранични компании.

Китайските държавни организации започнаха да следват новите условия през 2024 година Правилата бяха показани от Министерството на финансите и Министерството на промишлеността и осведомителните технологии на Китайската национална република на 26 декември 2023 година, отбелязва английското издание.

Те изискват държавните отдели и партийните органи над градско равнище да разчитат на лист от „ надеждни и безвредни “производители при пазаруване на хардуер и програмен продукт, който включва извънредно китайски компании, в това число Huawei Technologies и държавната група Phytium. Както означават източници на FT, на държавните компании е подредено да завършат прехода към технологии от локални снабдители до 2027 година От предходната година държавните компании в страната се регистрират на тримесечие за темповете на възобновяване на ИИ системите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР