Китайските власти съобщиха днес, че разследват президента на Интерпол Мън

...
Китайските власти съобщиха днес, че разследват президента на Интерпол Мън
Коментари Харесай

Властите в Китай арестували шефа на Интерпол, разследван е за закононарушения

Китайските управляващи оповестиха през днешния ден, че проверяват президента на Интерпол Мън Хунвей за хипотетични нарушавания на закона, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Мън, който е и заместник-министър на публичната сигурност на Китай, беше разгласен за липсващ, откакто отпътувал от Франция (където е централата на Интерпол) за Китай. Съпругата му беше сложена под полицейска протекция, откакто получила закани, показва Ройтерс.

" Мън Хунвей, заместник-министър на публичната сигурност на КНР, е обвинен в нарушение на закона. В момента държавният комитет по надзора го ревизира ", заяви на уеб страницата си Централната комисия за дисциплинарна ревизия към китайската комунистическа партия, представена от ТАСС.

Според китайския в. " Саут Чайна морнинг пост " Мън Хунвей е в Китай и е разследван. Той бил арестуван за разпит незабавно след идването си в Китай на 29 септември.

Припомняме, че по-рано през днешния ден брачната половинка на президента на Интерпол Мън Хунвей, която няма новини от него от 25 септември насам, насочи зов към интернационалната общественост. Тя счита, че Хунвей е в заплаха, тъй като преди да изчезне той й е изпратил изображение на нож.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР