Китайските власти могат да претендират за територии на Луната, ако

...
Китайските власти могат да претендират за територии на Луната, ако
Коментари Харесай

Шефът на НАСА: Китай може да претендира за територии на Луната

Китайските управляващи могат да претендират за територии на Луната, в случай че завоюват в новата галактическа конкуренция със Съединени американски щати, сподели Бил Нелсън, началник на Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати (НАСА), в изявление за " Политико ".

Според него Съединени американски щати се намират в нова галактическа конкуренция с Китай. Шефът на НАСА счита, че в случай че Пекин победи, ще може да претендира за големи територии от Луната. Той счита, че Китай ще завземе най-богатите на запаси елементи от лунната повърхнина, в случай че пръв успее да се откри на естествения сателит на Земята. " Факт е, че сме в галактическа конкуренция. И е правилно, че е по-добре да се уверим, че няма да стигнат до някое място на Луната под прикритието на научни проучвания. И не е изключено да кажат: " Не идвайте насам, ние сме тук, това е наша територия ", уточни Нелсън.

Той счита, че обстановката със противоречивите острови в Южнокитайско море е в основата на тези искания. " Ако се съмнявате в това, вижте какво направиха с островите Спратли ", добави шефът на НАСА. Той изрази убеденост, че Съединени американски щати ще изпратят свои астронавти на Луната през 2025 година, както е планувано. Нелсън изрази угриженост по отношение на темповете на подготовка на Китай за кацане на спътника на Земята. " През последното десетилетие Китай означи голям прогрес и достижения ", сподели той. " Също по този начин е правилно, че техните периоди за кацане на Луната се доближават от ден на ден. "

Пекин отхвърля тези изказвания. " Някои американски чиновници приказват безконтролно, с цел да изопачат естествените и законни галактически действия на Китай ", съобщи пред " Политико " Лю Пенюй, представител на китайското посолство във Вашингтон. " Китай изрично отхвърля сходни изявления. Космосът не е полесражение ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР