Китайските производители се стремят да избегнат забавянето при корабоплаването, като

...
Китайските производители се стремят да избегнат забавянето при корабоплаването, като
Коментари Харесай

Китай се ориентира към жп транспорт за превоз на стоки до Европа

Китайските производители се стремят да избегнат забавянето при корабоплаването, като изнасят стоките си по суша. Вълна от търсене в Европа провокира внезапно повишаване на трансконтиненталните железопътни товарни транспорти, написа вестник “Файненшъл таймс “.

Бързото възобновяване на страната от пандемията ѝ оказа помощ да господства в международната търговия през втората половина на 2020 година, откакто карантинните ограничавания изостриха задграничния вкус към създаваните от нея артикули - от електроника до домашен уреди.

Само че натискът върху времето за пренос по море и дефицитът на контейнери направи износа по суша през Русия и Централна Азия привлекателна опция, настояват компании и организации.

Над 2000 товарни влака са се движели от Китай за Европа през първите два месеца на тази година, което е двойно повече по отношение на 2020-а, когато коронавирусът удари за първи път.

През цялата предходна година общият брой пътувания с влакове се е нараснал с 50 на 100, съгласно формалните данни, обявени в държавните медии, и е повишен седем пъти от 2016 година до момента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР