Китайските производители на оборудване за производство на полупроводници се очаква

...
Китайските производители на оборудване за производство на полупроводници се очаква
Коментари Харесай

Китайските компании за оборудване за чипове се опитват да спечелят от контрола върху износа в САЩ

Китайските производители на съоръжение за произвеждане на полупроводници се чака да се възползват от растежа на локалните поръчки, откакто при започване на октомври Съединени американски щати ограничи износа за китайски компании. Анализаторите обаче предизвестяват, че тази наклонност може да бъде краткотрайна. Откакто Съединени американски щати вкараха рестриктивните мерки за експорт на съоръжение YMTC, най-големият китайски производител на чипове за памет разгласи най-малко 20 търга за необятен набор от съоръжение за произвеждане на чипове.

" Настоящата тактика е, че в случай че има работещо вътрешно съоръжение за произвеждане на полупроводници, макар че доставчиците се нуждаят от помощ, ние ще купуваме от китайски компании. Ако няма, пазарим от неамерикански снабдители, най-вече японски ", сподели старши инженер от YMTC, представен от Financial Times. " Предвиждам, че множеството от поръчките ще се окажат в ръцете на локални снабдители, които ще дадат приоритет на клиенти като нас, само че към момента има много бройки отвън техните благоприятни условия ".
Проблеми с разширението
Загубата на достъп до някои незаменими американски елементи също по този начин е спряло множеството планове за създаване на индустриални мощности, които са значима активност на локалните производители на съоръжение. Според изследване на Sanford C. Bernstein приходите от съоръжение за полупроводници в Китай са се утроили сред 2018 година и 2021 година с помощта на агресивното уголемение на локалните компании. Инвестиционната група пресмята, че едвам 15% от търсенето на съоръжение от страна на китайските производители на чипове е било покрито от локални снабдители тази година, което е надалеч от задачата на държавното управление от 30%. Според анализатори на компанията контролът върху износа ще забави още повече този бранш.
Реклама
Според трима души, осведомени със обстановката, въпреки YMTC да не е отменила или отсрочила към този момент направени поръчки за съоръжение, проектите на компанията за разширение са спрени. Според един източник CXMT, по-малък съперник на YMTC, също е спряла някои проекти за разширение, оповестява Financial Times.

Анализаторите на Jefferies предвиждат, че това нарушение на проектите за финансови разноски на китайските производители, изключително на чипове за памет, ще докара до фрапантен спад в търсенето на съоръжение за произвеждане на полупроводници през идващите няколко години. YMTC и CXMT би трябвало да разполагат с задоволително съоръжение, с цел да изпълнят проектите си за разширение през идната година, само че " в случай че нямат достъп до съвременно съоръжение от Съединени американски щати и не могат да намерят задоволително положителни други възможности от японски или европейски снабдители, евентуално ще би трябвало да спрат напълно разширението ", написа в изследователска записка анализаторът на Jefferies Ник Ченг.

В резултат на това общите вложения на Китай в принадлежности за произвеждане на чипове ще намалеят от плануваните от анализатора 26 милиарда $ до 18 милиарда $ през 2024 година и от 24 милиарда до 16 милиарда през 2025 година Това би коствало на Micro-Fabrication Equipment, един от най-големите китайски производители на съоръжение за чипове, една четвърт от плануваните от Jefferies доходи за 2025 година, а техния съперник ACM Research ще загуби близо 20% от предвижданите приходи за същата година, се споделя още в прогнозата.
Свързани публикации Краят на аферата на Apple с Китай 18 ноември 2022, 06:26 Съединени американски щати желаят Европейски Съюз също да наложи експортен надзор за Китай 7 ноември 2022, 09:17 Сривът на американската промишленост за чипове с 1.5 трлн. $ 4 ноември 2022, 06:57 Недостигът на чипове сви облагата на Toyota с 25% 3 ноември 2022, 09:35 Как България стана водач на европейския автопазар 21 октомври 2022, 14:54 Облакът е най-ожесточеният фронт във войната за чипове 19 октомври 2022, 08:40 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР