Китайските електромобили представляват най-голямата заплаха за европейските автомобилни производители. Те

...
Китайските електромобили представляват най-голямата заплаха за европейските автомобилни производители. Те
Коментари Харесай

Доклад на Allianz: Китай е най-големият риск за европейските производители

Китайските електрически автомобили съставляват най-голямата опасност за европейските автомобилни производители. Те може да им костват по 7 милиарда евро годишни загуби на облаги до 2030 година, в случай че законодателите в Брюксел не вземат ограничения, споделя отчетът на Allianz Trade, предава Automotive News.

Политиците би трябвало да отговорят на предизвикването с реципрочни мита за внасяните от Китай коли, да създадат повече за създаване на материали за батериите и технологии, както и да разрешат на китайските производители да вършат коли в Европа, споделя още отчетът на немския осигурител Allianz.

Той отразява предизвестията на шефа на Stellantis Карлос Тавареш, който по време на ревюто CES при започване на годината предизвести, че европейската автомобилна промишленост е изправена пред „ ужасна борба ” с китайските вносители.

Нещо повече, европейските компании са изправени пред двойна опасност, защото продажбите им в Китай спадат, до момента в който локалните производители на EV непрекъснато усилват пазарния си дял. От друга страна вносът на създадени в Китай електрически автомобили на Стария континент се усилва.

Китайският импорт на електрически коли може да коства на Европейския съюз над 24 милиарда евро икономическа продукция през 2030 година, или 0,15% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз. Но зависещите от автомобилната промишленост стопански системи на Германия, Словакия и Чехия може да понесат още по-голям удар от сред 0,3 и 04,% от Брутният вътрешен продукт, споделя отчетът, озаглавен: „ Китайското предизвикателство за европейската автомобилна промишленост ”.

„ Предизвикателството е огромно: четири от пет продадени коли в Европа се създава на континента ”, установи отчетът.

Подробности четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР