Китайски военен кораб бе засечен от вчера да плава на

...
Китайски военен кораб бе засечен от вчера да плава на
Коментари Харесай

Китайски военен кораб бе засечен да плава край източния бряг на Тайван

Китайски боен транспортен съд бе засечен от през вчерашния ден да плава на север от източното крайбрежие на Тайван - това обявиха от Министерство на защитата на страната.

Военни източници споделиха, че по-рано през днешния ден китайски боен транспортен съд е плавал наоколо до Ийлан и Хуалиен, на по-малко от 10 км от граничната зона на страната. Преди две седмици бе докладвано и за транспортен съд, плаващ край източното крайбрежие на Тайван на към 63 км източно от Хуалиен.

Новата вълна на психически напън, който Пекин оказва над Тайван, идва след пробива на тайванската отбранителна идентификационна зона, състоял се единствено преди две седмици. Припомняме, че тогава противоподводен аероплан Y-8 нахлу в идентификационната зона на страната и хвърча наоколо до островите Пратас. За последните две седмици това е деветото навлизане, а кулминационната точка на китайските нападения бе по време на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Кийт Крач в Тайван, когато за 48 часа бяха регистрирани 37 сигнала за опасност.

Военновъздушните сили на на Тайван на собствен ред обявиха, че изтребители F-16 кръжат над Хуалиен и Тайтунг през последните няколко дни. По техни думи островната страна поддържа високо равнище на бойна подготвеност „ на всички места и когато и да е “ и няма да се огъне пред заканите – вербални или не – на властнически Китай.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР