Китайски вестници изразиха днес оптимизъм за победата на Джо Байдън

...
Китайски вестници изразиха днес оптимизъм за победата на Джо Байдън
Коментари Харесай

В. Глобал таймс: Пекин трябва да води диалог с екипа на Байдън

Китайски вестници показаха през днешния ден оптимизъм за успеха на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Макар и да признава, че Съединени американски щати едва ли ще понижат натиска върху Китай по въпроси като Синцзян и Хонконг, в. "Глобал таймс " съобщи, че Пекин би трябвало да води разговор с екипа на Байдън.

Според вестника държавното управление на Тръмп преднамерено е основало напрежение в връзките сред Китай и Съединени американски щати. "В интерес на народите и на двете страни, както и на интернационалната общественост, е връзките Китай-САЩ да бъдат успокоени и контролируеми ", написа "Глобал таймс ".



В публицистична публикация на в. "Чайна дейли " се споделя, че подобряването на връзките с Китай може да стартира от търговията и подновяването на комерсиалните договаряния, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Това е една от последните влакна, свързващи двете страни. Видно е, че нито Пекин, нито Вашингтон се осмелиха да скапват мъчно постигнатата първа фаза от договорката, която договориха ", добави формалният китайски англоезичен вестник.

Напрежението сред двете най-големи стопански системи в света се ускори през последната година, което породи страхове от експлоадиране на комерсиална война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР