Китайски следователи установиха, че Хе Джанкуей, китайският лекар, стоящ зад

...
Китайски следователи установиха, че Хе Джанкуей, китайският лекар, стоящ зад
Коментари Харесай

Китайският лекар, стоящ зад бебетата с редактирани гени, е действал на своя глава

Китайски следователи откриха, че Хе Джанкуей, китайският доктор, изравен зад раждането на две бебета с редактирани гени, е работил без да пита, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според китайските медии докторът ще бъде осъден за всяко свое нарушаване на настоящите в Китай закони. Хе Джанкуей редактира гените на бебетата с вярата те да станат резистентни на вируса на ХИВ.

Следователите в южната провинция Гуандун установяваха, че Хе Джанкуей персонално е провел набирането на средства за опита, и го направил без съответния надзор от страна на университетските управляващи, което е в прорез със закона

След близначките Лулу и Нана се чака да се роди и трети ембрион, плод на опитите на Хе Джанкуей. В пет други случая не се получило оплождане. Китайските медицински управляващи ще наблюдават от близко положението на близначките и на ембриона. Според организация Синхуа дейностите на Хе Джанкуей са влезнали в спор с етиката и честността на научните проучвания и с националните регулации в тази област. Лекарят е правил всичко без да пита за лична популярност и полза.

В рамките на противоречивите опити Хе Джанкуей са взели участие осем двойки. Във всеки един от случаите мъжете били ХИВ-позитивни, а дамите - не. Световната научна общественост реагира, като посочи, че редактирането на гени не е било належащо, с цел да бъде предотвратено предаването на заболяването от бащите на децата им. Гилдията остро осъди опитите за генното модифициране на бебета и обвързваните с тях тежки последствия за човешкия геном.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР