Китайски производител планира да прави модерни електробуси Икарус в Сърбия.

...
Китайски производител планира да прави модерни електробуси Икарус в Сърбия.
Коментари Харесай

Китайска компания ще прави електробуси Икарус в Сърбия

Китайски производител възнамерява да прави съвременни електробуси " Икарус " в Сърбия. Става въпрос за компанията Yin Long Group, която преди време закупи марката. Намеренията за отваряне на произвеждане в западната ни съседка са били доказани от генералния шеф на сдружението.

" Според проекта ще бъде непокътната цялата индустриална стратегия на " Икарус " и ще бъдат създадени два нови електрически рейса под същата марка. Само батериите за тези модели ще се вършат в Китай ", разяснява Александър Вичентич пред сръбската медия RTS, представена от SeeNews.

През пролетта на предходната година стана ясно, че китайската Yin Long е придобила " Икарус ", покрила е задълженията на компанията и е получила цялостен надзор над нея.

" Икарус " има цех наоколо до Белград, където се създават по 250 возила на година. Основно там се вършат рейсове, които се употребяват от градския превоз, както и такива за междуградски пътувания.

Компанията има дълга история, като тя е учредена през 1895 година в Будапеща. След 1999 година тя става благосъстоятелност на френско-италианското сдружение Irisbus, като след придобиването производството ѝ се свива поради доста намалялото търсене на търсенето на пазарите в Източна Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР