Китайски онлайн-търговец обяви плановете си да отвори стотици магазини без

...
Китайски онлайн-търговец обяви плановете си да отвори стотици магазини без
Коментари Харесай

В Китай ще бъдат отворени стотици магазини без продавачи

Китайски онлайн-търговец разгласи проектите си да отвори стотици магазини без продавачи. Магазините към този момент са тествани на 10 хиляди чиновници. Компанията употребява технологията за различаване на лица и обекти за инспекция на заплащанията и идентификация на продуктите. Клиентите на тези магазини няма да се постанова да стоят на опашки по касите.

Според концепцията, по таваните на магазините ще има камери, които могат да разпознават придвижването на клиентите и да основават топлинни карти на тяхната интензивност за следене на потока от клиенти и техните желания. Това също по този начин ще помогне на притежателите по-ефективно да поддържат запасите от артикули.

Освен това, разпознаването на лица ще разреши на магазина да демонстрира на купувачите самостоятелни реклами и промоции, основани на навиците им и демографските характерности.

Според компанията, технологията е създадена и ще може да бъде лицензирана за трети страни търговци.

Компанията също по този начин разгласи проектите си да употребява безпилотни коли за доставка на стоките до клиентите. Превозните средства ще се движат по авансово програмирани направления. Те също по този начин ще бъдат оборудвани с надеждна мрежа за артикули.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР