Китайски официални лица разкриха нови подробности за плановете си за

...
Китайски официални лица разкриха нови подробности за плановете си за
Коментари Харесай

„Вторите в света“: Как Китай се подготвя да изпрати хора на Луната

Китайски публични лица разкриха нови детайлности за проектите си за пилотирана лунна задача, защото Китай се пробва да стане едвам втората страна, която ще изпрати свои жители на Луната, заяви Си Ен Ен.

Заместник-главният инженер в Китайската организация за пилотирани галактически полети (CMSA) Джан Хайлян, разкрива предварителния проект на среща на високо ниво по въпросите на космонавтиката в град Ухан.

За първи път в задача до Луната ще взе участие жена - Кристина Кук

Мисията, която се чака да се реализира преди 2030 година, е част от план за основаване на лунна изследователска станция. Тя ще изследва по какъв начин най-добре да се построи оборудването и ще извърши задания за проучване на Луната и други опити, сподели Джан.

Две ракети носители ще изпратят спускаем уред на лунната повърхнина и пилотиран галактически транспортен съд в лунна орбита, преди да се свържат между тях, показва „ Global Times “. След скачването китайските астронавти на борда на галактическия транспортен съд ще влязат в спускаемия уред, който се употребява за втурване на лунната повърхнина.

Докато са на Луната, те ще събират проби и ще правят " научни проучвания ", преди да изоставен спускаемия уред и да се съберат с галактическия транспортен съд, който ги чака в орбита и който ще ги върне вкъщи на Земята.

За да се приготвят за задачата, китайските откриватели са заети с създаването на цялото належащо съоръжение, в това число лунни костюми, пилотирани луноходи, пилотирани галактически кораби и лунни спускаеми апарати.

Лунната задача е най-новото събитие в устрема на Китай да развие своята галактическа стратегия, която през последните години означи няколко пробива.

През 2013 година Китай сполучливо приземи марсоход на Луната, като стана едвам третата страна, която го е направила. По това време китайският водач Си Дзинпин съобщи, че " галактическата фантазия е част от фантазията Китай да стане по-силен ".

Те се употребяват за проучване на релефа на естествения ни сателит

Под управлението на Си Китай похарчи милиарди за амбициозната си галактическа стратегия. Няма публични обществени данни за вложенията на Пекин в галактически проучвания, само че консултантската компания Euroconsult ги прави оценка на към 5,8 милиарда $ през 2019 година

През същата година Китай първи изпрати роувър до далечната страна на Луната, по-късно, през 2020 година стана едвам третата страна, която сполучливо събра скални проби от Луната.

Космическият транспортен съд снима зашеметяващи фотоси

През последните години Китай построи личната си галактическа станция - " Тянгун ", която беше приключена през ноември. Станцията е едвам вторият настоящ орбитален пост, наред с Международната галактическа станция (МКС) - от която китайските астронавти от дълго време не могат да се възползват заради политически възражения и законодателни ограничавания от страна на Съединени американски щати.

Китай се стреми да отвори станцията си за съдействие с интернационалните сътрудници, в това число посредством приемане на опити от други страни. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР