Китайски космически апарат успешно кацна на обратната страна на Луната.

...
Китайски космически апарат успешно кацна на обратната страна на Луната.
Коментари Харесай

За първи път: Китайски апарат кацна на обратната страна на Луната

Китайски галактически уред сполучливо кацна на противоположната страна на Луната. Подобна задача не е реализирана до момента. Апаратът " Чанъе-4 " към този момент изпрати първия сигнал от " тъмната " страна на Луната.

Така наподобява противоположната страна на Луната - територия, малко позната на хората. " Чанъе-4 " " стъпи " там към 10,30 часа пекинско време.

Апаратът кацна покрай Южния полюс на Луната, в кратер на басейн с диаметър към 2 500 километра и дълбочина 12 километра.
Ву Вейрен, дизайнер към Китайската Лунарна стратегия: Обратната страната на Луната е мистерия. Хората постоянно са желали да схванат какво има там.
При разнообразни галактически задачи са правени фотоси на противоположната страна на Луната, само че до момента уред не е кацал на нея. Причините са две.
Сун Джехоу, гл. дизайнер към Китайската Лунарна стратегия: Първо - кацането на противоположната страна на Луната е доста мъчно. И второ е реализирането на връзка със Земята.  © Българска телеграфна агенция
Пряка връзка сред противоположната страна на Луната и Земята към момента не е допустима. Сега връзката се реализира през спътника " Мостът на свраката ", който Китай изстреля през май. Той е позициониран в орбита на Луната и той обменя заповедите и данните сред наземните служби и Чанъе.

Далечната страна на Луната е с доста по-стара и дебела кора от близката, с повече и по-дълбоки кратери. Специален ровър ще изследва терена. Най-интересният теоретичен опит по време на китайската задача ще бъде доставянето на огромен резервоар със семена и яйца на инсекти.

Китайска лунна стратегия ще продължи с апарата " Чанъе-5 ". По време на задачата тогава би трябвало да бъдат доставени лунни образци до Земята.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР